Σύνθετο άνοιγμα με 21 φύλλα Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα

Σύνθετο άνοιγμα με 21 φύλλα
Τα σύνθετα ανοίγματα που χρησιμοποιούν πολλά φύλλα από την τράπουλα Ταρό μπορούν να δώσουν αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τομέα της ζωής ή για κάθε πλευρά ενός ζητήματος, ανάλογα με τις θέσεις που επιλέγονται. Καλό είναι να έχετε κάτι συγκεκριμένο κατά νου όταν επιλέγετε ένα σύνθετο άνοιγμα. Όσο πιο συγκεκριμένο είναι το ερώτημα, τόσο πιο σαφείς είναι οι συμβουλές που θα πάρετε. Να είστε ανοιχτοί σε κάθε εκδοχή και να μην προσδοκάτε μονοσήμαντες απαντήσεις.Ένα δημοφιλές σύνθετο άνοιγμα είναι αυτό που παρουσιάζουμε εδώ. Περιλαμβάνει επτά θέσεις, σε κάθε μία από τις οποίες ανοίγονται τρία χαρτιά. Οι συνήθεις θέσεις που επιλέγονται δίνονται παρακάτω, αλλά μπορείτε πάντα να ορίσετε κάποια θέση διαφορετικά, ανάλογα με το ερώτημα που θέλετε να κάνετε.
 
1. Η κατάσταση μου τώρα
alt
2. Το περιβάλλον
alt
3. Οι προσδοκίες, οι ελπίδες, οι φόβοι
alt
     
4. Πώς θα ωφεληθώ
alt
 
5. Τι πρέπει να αποφύγω
alt
     
6. Άμεσες εξελίξεις
alt
 
7. Έκβαση
alt

Οι παραπάνω θέσεις αφορούν στα εξής:
Θέση 1. Η ψυχολογία μου/ η κατάστασή μου τώρα
Θέση 2. Το περιβάλλον. Ποια είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω μου.
Θέση 3. Τι είναι αυτό που προσδοκώ, ελπίζω, φοβάμαι ή καταπιέζω
Θέση 4. Πώς μπορώ να ωφεληθώ. Ποια είναι τα δυνατά μου σημεία. Τι πρέπει να κάνω.
Θέση 5. Τι πρέπει να αποφύγω. Ποια είναι η αδυναμία μου. Τι πρέπει να προσέξω και από τι να προφυλαχθώ.
Θέση 6. Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ποιες αναμένονται να είναι οι άμεσες εξελίξεις.
Θέση 7. Ως συνολικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θέσεων, ποια αναμένεται να είναι η τελική έκβαση.

Θέλω να τονίσω για μία ακόμα φορά ότι τα χαρτιά ερμηνεύονται ως σύνολο. Μην ανατρέχετε κατεθείαν στη θέση "έκβαση". Μελετήστε τι αναμένεται να σας οδηγήσει εκεί και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε οι ίδιοι. Δεν υπάρχει προαποφασισμένο και αναπόδραστο μέλλον. Επωφεληθείτε από τις συμβουλές που σας δίνουν τα φύλλα για να δημιουργήσετε οι ίδιοι τις εξελίξεις.

Να θυμίσω επίσης πως οι θέσεις μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με το ερώτημά σας. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε μεταξύ δύο επιλογών, μπορείτε να ορίσετε τη θέση 4 ως "η πρώτη επιλογή μου" και τη θέση 5 ως "η δεύτερη επιλογή μου" για να συγκρίνετε την ενέργεια των φύλλων που θα εμφανιστούν.


Παράδειγμα

Ερώτηση
Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι εδώ και έξι χρόνια και έχουμε ένα παιδάκι πέντε ετών. Η σχέση μεταξύ μας δεν είναι πολύ καλή καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου μου βρισκόμαστε πολύ λίγο. Εκείνος γυρνά αργά το βράδυ και δεν έχει ούτε όρεξη ούτε κουράγιο να ασχοληθεί με εμένα ή το παιδί μας. Νιώθω μοναξιά και απογοήτευση. Όσες φορές προσπάθησα να του μιλήσω δεν βρήκα άκρη αλλά αντιθέτως με κατηγόρησε ότι του γκρινιάζω και ότι δεν αναγνωρίζω ότι δουλεύει τόσο σκληρά για μας. Πρόσφατα γνώρισα έναν άλλον άντρα ο οποίος δείχνει ότι ενδιαφέρεται πολύ για μένα. Είμαι μπερδεμένη. 'Εχω ανάγκη να νιώσω και πάλι ότι κάποιος με νοιάζεται και δεν με θεωρεί δεδομένη, από την άλλη όμως, δεν θέλω να διακινδυνεύσω το γάμο μου. Δεν θα πλήγωνα με τίποτα τον άντρα μου και ειδικά το παιδί μου. Τι να κάνω;


alt
alt
3. Οι ελπίδες, οι προσδοκίες, οι φόβοι / Τρία Σπαθί - Σελήνη - Μεγάλη Ιέρεια αντεστραμμένο
alt
     
alt
 
alt
     
alt
 
alt

Απάντηση
Το Εννιά Πεντάκτινο στην πρώτη θέση δείχνει ότι έχετε καταφέρει να έχετε στη ζωή σας πράγματα ιδιαίτερα σημαντικά όπως η οικογένεια και η ασφάλεια που αυτή παρέχει. Όσο όμως ικανοποιημένη κι αν αισθάνεστε απ' αυτό, το Εφτά Κούπα δείχνει ότι επιθυμείτε πολύ περισσότερα πράγματα, που βεβαίως σάς μοιάζουν όλα εφικτά, απλώς δεν ξέρετε πώς να τα αποκτήσετε ή τι να πρωτοδιαλέξετε! Κοιτάξτε το πρόσωπο στην απεικόνιση αυτού του φύλλου. Κοιτά τα επτά κύπελλα που αιωρούνται στα σύννεφα, και που το καθένα περιέχει και άλλο θησαυρό, όμως δεν τολμά να τα αγγίξει ή δεν ξέρει ποιο απ' όλα να επιλέξει. Το ίδιο συμβολίζει και το φύλλο των διλλημάτων, οι Εραστές. Είναι προφανές ότι βρίσκεστε μπροστά σε ένα δύσκολο δίλλημα που σας αγχώνει, καθώς αφορά την προσωπική σας ευτυχία. Οι προθέσεις σας είναι αγνές όμως αυτό δυστυχώς δεν αρκεί για να βγείτε από τη δύσκολη θέση.
 
Η κατάσταση γύρω σας μοιάζει ιδιαίτερα καταπιεστική, αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που εσείς αντιλαμβάνεστε. Η ανάποδη Αυτοκράτειρα σάς καλεί να αναρωτηθείτε: μήπως έχετε την τάση να “πνίγετε” τον άλλον με την αγάπη σας και τις ατελείωτες φροντίδες και έγνοιες; Σκεφτείτε λίγο αν έχετε αναλάβει μητρικό ρόλο απέναντι στο σύντροφό σας και πώς αυτό λειτουργεί εναντίον της σχέσης σας. Το δεύτερο φύλλο, το Πέντε Μπαστούνι είναι ένδειξη ανταγωνισμού. Μπορεί να περιγράφει μια επίπονη προσπάθεια να καλυφθούν με τον καλύτερο τρόπο όλες οι ανάγκες ή έναν πραγματικό ανταγωνισμό, διαφωνίες και διαμάχες μέσα στο σπίτι. Όπως και να είναι, η διαρκής προσπάθεια να γίνονται όλα με τον καλύτερο τρόπο (δηλαδή, και χρήματα να έχετε αρκετά, και χρόνο με τον άντρα σας, και χρόνο με το παιδί) φαίνεται εξοντωτική και οδηγεί σε έκρρυθμες καταστάσεις επιθετικότητας και εγωισμού. Φροντίστε να βάλετε προτεραιότητες και αποφύγετε τους τσακωμούς. Δεν βγάζετε τίποτα με το να καβγαδίζετε. Επιπλέον, το Εννιά Κούπα αντεστραμμένο δείχνει ότι η κατάσταση μπορεί να είναι επιφανειακά καλή, αλλά κάτω από την επιφάνεια υποβόσκει μία αίθηση κορεσμού. Μήπως έχετε αρχίσει να πλήττετε; Ή μήπως ο γάμος και η οικογένεια δεν είναι αυτό που είχατε αρχικά φανταστεί; Για να βρείτε την ισορροπία οφείλετε να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Αν πάλι αισθάνεστε ότι ο σύζυγός σας είναι αυτός που νιώθει λίγο μπουχτισμένος, κάντε μία ανοιχτή συζήτηση μαζί του κι ετοιμαστείτε να προτείνετε νέα πράγματα που θα σας βγάλουν απ' τη ρουτίνα.
 
Στην θέση που εκφράζει τη συναισθηματική σας πραγματικότητα, το Τρία Σπαθί δείχνει ότι τρέμετε στην ιδέα της απόρριψης αλλά και στην ιδέα να προκαλέσετε ανεπανόρθωτο κακό στους γύρω σας. Αυτό σας φορτώνει με άγχος και σας κάνει να ανησυχείτε αλλά και να αντιδράτε υπερβολικά. Το ίδιο υποδεικνύει και η Σελήνη. Φοβάστε ότι συμβαίνουν πράγματα πέρα από τον έλεγχό σας και επιπλέον, έχετε την τάση να διογκώνετε τα προβλήματα και να παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά. Επιπλέον, η Σελήνη είναι ένδειξη ότι δεν βλέπετε την αλήθεια και παρασύρεστε από εντυπώσεις. Η Μεγάλη Ιέρεια αντεστραμμένη δείχνει ότι νιώθετε κάποια ζήλεια, είτε για το χρόνο που δεν σας αφιερώνει ο σύζυγός σας, είτε φοβάστε κάποια πιθανή, μελλοντική αντίζηλο. Ο συνδυασμός των χαρτιών δείχνει καταπιεσμένα συναισθήματα που σας οδηγούν στον να μην εκτιμάτε τις καταστάσεις ρεαλιστικά κι αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα.
 
Στη συμβουλευτική θέση η Ντάμα Μπαστούνι σάς προτρέπει να ανακτήσετε το συντομότερο την αυτοπεποίθησή σας. Έχετε πολλά θετικά στοιχεία που οι άλλοι τα εκτιμούν περισσότερο απ' όσο καταλαβαίνετε. Δείξτε δυναμισμό και σταθερότητα. Το Οκτώ Πεντάκτινο στη συνέχεια σάς συμβουλεύει να επιδείξετε επιμονή και σχολαστικότητα. Μην αμελείτε τις μικρές, καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής. Επιπλέον, σκεφτείτε την περίπτωση να απασχοληθείτε με μία νέα δραστηριότητα. Ξαναβρείτε τα ενδιαφέροντά σας, κάντε σεμινάρια ή αναπτύξτε καινούρια πράγματα που θα σας αποφέρουν πρακτικές και χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες. Τέλος το Εφτά Μπαστούνι σάς προτρέπει να υπερασπιστείτε σθεναρά τις θέσεις σας απέναντι σε όποιον ή ό,τι θεωρείτε ότι σας βάλλει, δείχνοντας το απαιτούμενο θάρρος. Σε γενικές γραμμές, τα φύλλα σάς προτρέπουν να δείξετε εντιμότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Η Ντάμα Μπαστούνι ευνοεί περισσότερο τον γάμο, παρά τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Ανακαλύψτε πάλι τον εαυτό σας για να σας ανακαλύψει ξανά και ο σύντροφός σας και μην ρισκάρετε τα κεκτημένα σας αν δεν εξαντλήσετε πρώτα όλες τις δυνατότητες.

Στη θέση που συμβολίζει τι είναι προτιμότερο να αποφύγετε εμφανίζεται πρώτο φύλλο ο Κρεμασμένος ανάποδα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε την παγίδα της θυματοποίησης. Μην παίξετε το ρόλο της άτυχης και καταπιεσμένης γυναίκας, ούτε στον άντρα σας, ούτε στον επίδοξο εραστή που εμφανίστηκε στη ζωή σας. Όχι μόνο δεν θα κερδίσετε τίποτα αλλά επιπλέον θα χάσετε και την εκτίμηση των προσώπων γύρω σας. Μην επιδιώξετε να εμπνεύσετε ούτε τύψεις, ούτε παρηγοριά. Επίσης μην αυτοπεριορίζεστε και μην αναμένετε παθητικά τη “σωτηρία” σας, όπως φαίνεται να κάνει η γυναίκα στην απεικόνιση του Οκτώ Σπαθί. Κανένας δεν θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, όσο κι αν εύχεστε να ξεκαθαρίζανε τα πράγματα με έναν μαγικό τρόπο. Τέλος, το Τέσσερα Κούπα σάς προτρέπει να εκτιμήσετε από την αρχή όλα όσα έχετε. Να θυμάστε ότι εσείς βάζετε τις προτεραιότητες στη ζωή σας, αρα εσείς οφείλετε να τις σεβαστείτε πρώτη απ' όλους.

Στη θέση των άμεσων εξελίξεων, το Άρμα ανάποδο δείχνει ότι το νέο πρόσωπο που σας διεκδικεί δεν είναι τόσο λαμπερό όσο σας έχει φανεί. Προσέξτε τις ανατροπές και φροντίστε να διατηρήσετε τον αυτοέλεγχό σας. Η Εγκράτεια δείχνει ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Το σημαντικό είναι να επιδείξετε πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης. Σύντομα θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε τη χρησιμότητα της μέσης οδού. Το Έξι Πεντάκτινο είναι μία ακόμα ένδειξη ότι είναι στο χέρι σας να επιτύχετε την πολυπόθητη ισορροπία μέσα στο σπίτι σας. Η γενναιοδωρία, ψυχική ή υλική, θα παίξει σημαντικό και θετικό ρόλο. Δεχθείτε και προσφέρετε με την ίδια αγάπη.
   
Η τελική έκβαση θα είναι θετική.  Το Έξι Κούπα που αντιπροσωπεύει το παρελθόν και την παιδική αθωότητα δείχνει ότι οι παλιές, καλές στιγμές που έχετε ζήσει θα σας οπλίσουν με αισιοδοξία και χαρά. Η Δικαιοσύνη δείχνει ότι θα επιτευχθεί η ισορροπία εάν καταφέρετε να δείτε αντικειμενικά τις ανάγκες όλως των εμπλεκόμενων μερών και όχι μόνο τις δικές σας. Το Τρία Μπαστούνι είναι ένδειξη ότι θα χρειαστεί ίσως να δουλέψετε περισσότερο ή ακόμα και να περιμένετε κάποιο διάστημα για να κατακτήσετε αυτό που θέλετε, όμως τα προγνωστικά είναι θετικά.

Σε γενικές γραμμές τα φύλλα που έπεσαν σάς προτρέπουν να επικεντρωθείτε στο γάμο σας, αλλά με μία διαφορετική οπτική. Εκτιμήστε και προβάλλετε τον εαυτό σας και το ρόλο σας όμως μη γίνεστε καταπιεστική. Αναζητήστε τη μέση οδό και επιδιώξτε τη συνεργασία και την ισορροπία. Φροντίστε τον εαυτό σας και αξιοποιήστε τον χρόνο σας αντί να αυτοπαγιδεύεστε σε αρνητικές συμπεριφορές.