Ντάμα Σπαθί
alt
Η Ντάμα Σπαθί αντιπροσωπεύει μία γυναίκα που είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητη και δεν ανέχεται να της λένε ούτε τι να κάνει ούτε πώς να το κάνει. Είναι αυστηρή και δεν μασάει τα λόγια της. Το μυαλό της παίρνει χιλιάδες στροφές και αναγνωρίζει αμέσως τους κινδύνους και τις κακοτοπιές.

Είναι δίκαιη, αντικειμενική, ρεαλίστρια αλλά και κάπως απόμακρη ή ψυχρή μερικές φορές. Στην απεικόνιση της κάρτας τη βλέπουμε να βασιλεύει με το ξίφος της υψωμένο ενώ το άλλο χέρι της είναι ανοιχτό προς τον ουρανό. Αυτή η στάση συμβολίζει ότι η γυναίκα αυτή κινείται βάσει των πεποιθήσεων και των ιδανικών της και όχι βάσει των συναισθημάτων της.

Γενική ερμηνεία
Σε ζητήματα που αφορούν ερωτικές σχέσεις, η Ντάμα Σπαθί  συμβολίζει ένα άτομο που ενσαρκώνει όλες τις παραπάνω ιδιότητες. Επίσης, σας προτρέπει να υιοθετήσετε τα χαρακτηριστικά της Ντάμας Σπαθί για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας: να είστε ευθείς, ειλικρινείς, δίκαιοι, και να μην δίνετε σημασία στα προσχήματα αλλά στην ουσία. Μην κρύβεστε πίσω από τις λέξεις αλλά πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει άσχημες εξελίξεις ή δυσμενή σχόλια για το άτομό σας, να θυμάστε ότι σημασία έχει πάντα η αλήθεια.

Σε ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά, η Ντάμα Σπαθί  αντιπροσωπεύει μία γυναίκα που μπορεί να αποδειχθεί πιο… άντρας από πολλούς άντρες. Εξαιρετικά δυναμική, καταφέρνει να επιβάλλεται με την οξυδέρκεια και την τιμιότητά της. Δεν χαρίζει τίποτα και σε κανέναν αλλά και δεν ζητά και τίποτα να της χαριστεί. Αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και ξέρει να δίνει τις μάχες της. Η εμφάνιση της Ντάμας Σπαθί σε ένα ερώτημα που αφορά τα επαγγελματικά μπορεί να συμβολίζει μία τέτοια γυναίκα, πάνω την οποία μπορείτε να βασιστείτε, ή να σας προτρέπει να καλλιεργήσετε τις ιδιότητες που την χαρακτηρίζουν για να επιτύχετε. Αν τη βρείτε αντίπαλό σας, προετοιμαστείτε για μία σκληρή μάχη που όμως δεν θα περιέχει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Σε αρνητική θέση

Αν η Ντάμα Σπαθί  εμφανιστεί όρθια σε θέση εμποδίου, συνήθως υποδηλώνει είτε ότι μία γυναίκα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας και σας καταπιέζει με τη στάση της,  είτε ότι η επικριτική σας συμπεριφορά σάς αποξενώνει από τους άλλους. Δεν κατέχετε την μοναδική αλήθεια, ούτε το αποκλειστικό προνόμιο της ακεραιότητας. Προσπαθήστε να έρθετε πιο κοντά στους άλλους και μην παριστάνετε τον αδέκαστο κριτή. Αποφύγετε επικρίσεις, σχόλια, λόγια που πληγώνουν.

Αντεστραμμένο

Αν η Ντάμα Σπαθί  εμφανιστεί ανάποδα, τότε συνήθως συμβολίζει μία γυναίκα γεμάτη κακία, μοχθηρία και απωθημένα. Μπορεί να έχει υποφέρει πολύ στη ζωή της από απιστίες, διαζύγιο ή χηρεία, πράγμα που την έχει κάνει πικρόχολη, εριστική και ιδιαίτερα επικριτική. Είναι αδιάλλακτη, κουτσομπόλα και εκδικητική. Πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσετε με πολύ μεγάλη προσοχή και επιφυλακτικότητα. Μην της αφήσετε κανένα περιθώριο να μπει στη ζωή σας και προσέχετε πολύ τι της λέτε. Θα διαστρέψει τα λόγια σας και θα βρεθείτε υπόλογοι.