Μικρή Αρκάνα - Σπαθιά
Ερμηνείες των φύλλων της μικρής Αρκάνα - Σπαθιά


Άσος Σπαθί
Περισσότερα...
Τα Σπαθιά αφορούν σε ό,τι έχει να κάνει με την πνευματική υπόσταση, την αντίληψη, τη διανοητική ικανότητα, το λόγο, τη λογική, τις ιδέες αλλά και τις διαμάχες, τις προστριβές και την επιθετικότητα. Ο Άσος Σπαθί είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό φύλλο.
Περισσότερα...
 
Δύο Σπαθί
 
Περισσότερα...
Αρκεί και μόνο να κοιτάξουμε την απεικόνιση του Δύο Σπαθί για να καταλάβουμε ότι αυτό το φύλλο μιλά για την επίτευξη της ισορροπίας. Μία γυναίκα με τα μάτια δεμένα ισορροπεί δύο σπαθιά σταυρωμένα πάνω στο στήθος της. Μία εικόνα στατική και ήρεμη.
Περισσότερα...
 
Τρία Σπαθί
 
Περισσότερα...
Αυτό είναι το τρομακτικό Τρία Σπαθί, ένα φύλλο που όλοι απεύχονται να τραβήξουν. Στο χαρτί απεικονίζονται τρία σπαθιά που διατρυπούν μια καρδιά, την κατακρεουργούν, την πληγώνουν ανεπανόρθωτα με φόντο έναν γκρίζο, βροχερό ουρανό...
Περισσότερα...
 
Τέσσερα Σπαθί
Περισσότερα...
Η φιγούρα στο Τέσσερα Σπαθί ίσως μοιάζει με κάποιον νεκρό, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκουράζεται, σωματικά ή συναισθηματικά. Έχει καταφύγει σε κάποιο ησυχαστήριο (το περιβάλλον θυμίζει το εσωτερικό εκκλησίας), έχει αφήσει στην άκρη τα όπλα του και αναπαύεται.
Περισσότερα...
 
Πέντε Σπαθί
Περισσότερα...
Όταν εμφανίζεται το Πέντε Σπαθί τότε είναι πολύ πιθανό να βιώνετε εχθρότητα και να βρίσκεστε μπλεγμένοι σε μία σφοδρή διαμάχη με κάποιον. Το ερώτημα που τίθεται είναι: "Πώς μπορώ να κερδίσω αυτή τη μάχη;". Η απάντηση που δίνει το Πέντε Σπαθί είναι απλή: "Δεν μπορείτε".
Περισσότερα...
 
Έξι Σπαθί
Περισσότερα...
Η απεικόνιση του Έξι Σπαθί προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα: ένας άνθρωπος με το κεφάλι καλυμμένο και σκυφτό επιβαίνει σε μια βάρκα που πλέει σε ήρεμα νερά προς κάποια ακτή. Η στάση του ανθρώπου δείχνει ότι έχει περάσει πολλές ταλαιπωρίες, όμως τα Εξάρια περιέχουν μέσα τους την ενέργεια της εξισορρόπησης.
Περισσότερα...
 
Εφτά Σπαθί
 
Περισσότερα...
Αυτή είναι η λεγόμενη "κάρτα του κλέφτη". Στην απεικόνιση του Εφτά Σπαθί βλέπουμε έναν άντρα να απομακρύνεται από έναν καταυλισμό στα νύχια των ποδιών του κρατώντας στα χέρια του τα πέντε από τα εφτά σπαθιά.
Περισσότερα...
 
Οκτώ Σπαθί
 
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση αυτού του χαρτιού, μια γυναίκα με δεμένα τα χέρια και τα μάτια βρίσκεται ακινητοποιημένη σε ένα χώρο που περικλείεται από οκτώ σπαθιά. Είναι προφανές ότι το Οκτώ Σπαθί μιλά για περιορισμούς, δεσμεύσεις και αδιέξοδα.
Περισσότερα...
 
Εννιά Σπαθί
Περισσότερα...
Το Εννιά Σπαθί είναι ένα μάλλον δυσοίωνο φύλλο. Αντιπροσωπεύει την αγωνία, τον ψυχικό πόνο, τις τύψεις, τις ενοχές, όλα όσα βασανίζουν το άτομο κρατώντας το ξάγρυπνο. Στην απεικόνιση της κάρτας βλέπουμε έναν άνθρωπο να έχει πεταχτεί από το κρεβάτι και να κρύβει με απόγνωση το πρόσωπό του στα χέρια του. Πάνω από το κεφάλι του περνούν εννιά σπαθιά.
Περισσότερα...
 
Δέκα Σπαθί
Περισσότερα...
Τα Δεκάρια συμβολίζουν το τέλος ενός κύκλου όμως δυστυχώς, δεν τελειώνουν όλα τα πράγματα πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο. Το Δέκα Σπαθί είναι το φύλλο της ολοκληρωτικής καταστροφής, του απόλυτου τέλους.
Περισσότερα...
 
Ακόλουθος Σπαθί
 
Περισσότερα...

Ο Ακόλουθος Σπαθί αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη οξύνοια, γρήγορη αντίληψη, λεκτική δεινότητα, διεισδυτική και αναλυτική σκέψη, και βεβαίως έχει  άποψη για τα πάντα.
Περισσότερα...
 
Ιππότης Σπαθί
 
Περισσότερα...

Από την απεικόνιση του Ιππότη Σπαθί, που εμφανίζεται να εφορμά με το άλογό του και με το σπαθί υψωμένο, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν θαρραλέο και αδέκαστο υπερασπιστή του σκοπού για τον οποίο μάχεται.
Περισσότερα...
 
Ντάμα Σπαθί
Περισσότερα...
Η Ντάμα Σπαθί αντιπροσωπεύει μία γυναίκα που είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητη και δεν ανέχεται να της λένε ούτε τι να κάνει ούτε πώς να το κάνει. Είναι αυστηρή και δεν μασάει τα λόγια της. Το μυαλό της παίρνει χιλιάδες στροφές και αναγνωρίζει αμέσως τους κινδύνους και τις κακοτοπιές.
Περισσότερα...
 
Ρήγας Σπαθί
Περισσότερα...
Ο Ρήγας Σπαθί αντιπροσωπεύει έναν άντρα, συνήθως πάνω από σαράντα ετών, που χαρακτηρίζεται από ευθύτητα, σοβαρότητα κι ένα πολύ δυνατό, αναλυτικό μυαλό. Είναι ο άνθρωπος που επιχειρεί να φτάσει στην καρδιά κάθε προβλήματος με το σπαθί του.
Περισσότερα...