Μικρή Αρκάνα - Πεντάκτινα
Ερμηνείες των φύλλων της μικρής Αρκάνα - Πεντάκτινα


Άσος Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Η βασική ενέργεια των Πεντάκτινων αφορά στην υλική πλευρά της ζωής. Σχετίζονται με τα χρήματα και την περιουσία αλλά και με την ασφάλεια και την επίτευξη. Αν έχουμε υπ' όψη μας ότι οι Άσοι συνήθως υποδηλώνουν μία νέα αρχή, ο Άσος Πεντάκτινο σάς προτρέπει να φυτέψετε τώρα το σπόρο που αργότερα θα καρπίσει και θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε σε υλικό, κυρίως, επίπεδο.
Περισσότερα...
 
Δύο Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Τα Πεντάκτινα αφορούν κυρίως στην υλική πλευρά της ζωής και τα Δυάρια μιλούν για συνεργασίες και συνδυασμούς. Από αυτήν την άποψη, είναι εύκολο να ερμηνεύσουμε τον ισορροπιστή-ζογκλέρ του Δύο Πεντάκτινο. Στην απεικόνιση του χαρτιού εμφανίζεται ένας νεαρός άντρας που ισορροπεί δύο νομίσματα, σε ένα αέναο παιχνίδι κίνησης και εναλλαγών.
Περισσότερα...
 
Τρία Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Τρία Πεντάκτινο βλέπουμε έναν τεχνίτη να σκαλίζει ένα άγαλμα σε έναν ναό, ενώ δύο ιερείς παρακολουθούν και επικροτούν τη δουλειά του. Είναι εμφανές ότι τον θαυμάζουν και αποδέχονται την αξία του.
Περισσότερα...
 
Τέσσερα Πεντάκτινο
Περισσότερα...
Αν και σχετικά απλή, η απεικόνιση στο Τέσσερα Πεντάκτινο είναι ιδιαίτερα γλαφυρή. Ένας άντρας κρατά σφιχτά ένα νόμισμα, πατάει πάνω σε δύο άλλα κι έχει ένα ακόμα κορώνα στο κεφάλι του. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για κάποιον που λέει ξεκάθαρα: "Ό,τι έχω είναι δικό μου και όχι δικό σου".
Περισσότερα...
 
Πέντε Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Η απεικόνιση του Πέντε Πεντάκτινο δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας: πρόκειται για ένα χαρτί που περιγράφει την απώλεια, την στέρηση, την απόρριψη και τον πόνο. Στην εικόνα ένας σακάτης και μια ζητιάνα περιπλανώνται μόνοι στο κρύο, στο χιόνι και στην ερημιά.
Περισσότερα...
 
Έξι Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Το Έξι Πεντάκτινο μπορεί να μοιάζει σχετικά απλό ως προς το μήνυμά του, είναι όμως ένα εξαιρετικά διφορούμενο χαρτί. Στην απεικόνισή του βλέπουμε έναν άντρα να ζυγίζει τα νομίσματά του και να δίνει μερικά σε έναν από τους δύο ζητιάνους που βρίσκονται στα πόδια του.
Περισσότερα...
 
Εφτά Πεντάκτινο
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Εφτά Πεντάκτινο βλέπουμε έναν άντρα να στέκεται μπροστά από ένα θάμνο και να παρατηρεί τα εφτά νομίσματα στα κλαδιά του. Αυτός είναι ο αγρότης που αξιολογεί τη σοδειά του και αναρωτιέται αν έχει έρθει η ώρα να κόψει τους καρπούς από το δέντρο ή αν πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα.
Περισσότερα...
 
Οκτώ Πεντάκτινο
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Οκτώ Πεντάκτινο βλέπουμε έναν νεαρό να σκαλίζει με τα εργαλεία του τα πεντάκτινα. Στο πλάι του πάγκου του είναι κρεμασμένα τα καλλιτεχνήματά του. Πρόκειται για ένα τεχνίτη που δουλεύει σκληρά, επίμονα και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.
Περισσότερα...
 
Εννιά Πεντάκτινο
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Εννιά Πεντάκτινο βλέπουμε μια γυναίκα να περπατά μέσα σ' έναν ολάνθιστο κήπο. Από τη στάση και την έκφρασή της συμπεραίνουμε πως νιώθει ικανοποίηση για όσα έχει πετύχει αλλά και ίσως, κάποια μοναξιά.
Περισσότερα...
 
Δέκα Πεντάκτινο
Περισσότερα...
Το Δέκα Πεντάκτινο είναι ένα ευοίωνο χαρτί που μιλά για ευημερία, οικογενειακή υποστήριξη, ασφάλεια και αφθονία. Στην απεικόνισή του βλέπουμε μια οικογένεια να χαίρεται τον κήπο της και γύρω τους να πέφτουν βροχή τα νομίσματα.
Περισσότερα...
 
Ακόλουθος Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Ο Ακόλουθος Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, επιμονή, τάση για λεπτομερή οργάνωση και ευσυνειδησία.
Περισσότερα...
 
Ιππότης Πεντάκτινο
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση αυτού του φύλλου, ο Ιππότης Πεντάκτινο εμφανίζεται ακίνητος πάνω στο άλογό του να παρατηρεί τον ορίζοντα. Πρόκειται για τον μοναδικό στατικό ιππότη της Ταρό.
Περισσότερα...
 
Ντάμα Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Η Ντάμα Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει μία γυναίκα ώριμη, σταθερή, πολύ γενναιόδωρη, που φροντίζει για τις ανάγκες όλων και ξέρει να προστατεύει τα κεκτημένα  της, το σπίτι, την οικογένεια. 
Περισσότερα...
 
Ρήγας Πεντάκτινο
 
Περισσότερα...
Ο Ρήγας Πεντάκτινο αντιπροσωπεύει έναν άντρα, συνήθως πάνω από σαράντα ετών, που είναι αξιόπιστος, εργατικός και επιτυχημένος. Μπορεί να είναι υλιστής, όμως αυτός ο άντρας έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του για να μπορεί σήμερα να απολαμβάνει την επιτυχία του.
Περισσότερα...