Μικρή Αρκάνα - Μπαστούνια
Ερμηνείες των φύλλων της μικρής Αρκάνα - Μπαστούνια


Άσος Μπαστούνι
Περισσότερα...

Μπαστούνια σχετίζονται με τη φωτιά, που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν τη ζωτική δημιουργική ενέργεια. Αφορούν κυρίως την επαγγελματική ζωή (καθώς αυτό είναι το πεδίο όπου συνήθως εκφράζουμε τη δημιουργικότητα και τις φιλοδοξίες μας) αλλά και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με την επέκταση και τη δράση μας.
Περισσότερα...
 
Δύο Μπαστούνι
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Δύο Μπαστούνι βλέπουμε έναν άντρα να αγναντεύει από ψηλά στηριζόμενος στο ένα από τα δύο μπαστούνια. Στο χέρι του κρατά μια υδρόγειο. Το χαρτί αυτό συμβολίζει τις συνεργασίες αλλά και την ανασφάλεια.
Περισσότερα...
 
Τρία Μπαστούνι
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Τρία Μπαστούνι, ένας άντρας φαίνεται να αγναντεύει τον ορίζοντα, περιμένοντας ίσως κάποια νέα. Και πράγματι, το Τρία Μπαστούνι συνήθως σημαίνει την έναρξη μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης περιόδου. Ένα αισιόδοξο και δυναμικό χαρτί.

Περισσότερα...
 
Τέσσερα Μπαστούνι
 
Περισσότερα...
Η  χαρμόσυνη απεικόνιση του Τέσσερα Μπαστούνι παραπέμπει σε εορτασμούς και συγκεντρώσεις. Ένα από τα ευμενέστερα χαρτιά της μικρής Αρκάνα, προαναγγέλλει μια περίοδο χαράς και αρμονίας.
Περισσότερα...
 
Πέντε Μπαστούνι
Περισσότερα...
Τα Πεντάρια αντιπροσωπεύουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη ζωή μας. Από την απεικόνιση του Πέντε Μπαστούνι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα που αντιπροσωπεύει αυτό το χαρτί αφορά τον ανταγωνισμό, τις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις.
Περισσότερα...
 
Έξι Μπαστούνι
Περισσότερα...
Το Έξι Μπαστούνι είναι μία κάρτα θριάμβου. Ειδικά μετά τον ανταγωνισμό και τις διαμάχες του Πέντε Μπαστούνι, ο άνδρας στην εικόνα μοιάζει να εισέρχεται στην πόλη θριαμβευτής. Το πλήθος ζητωκραυγάζει ενώ ο ίδιος είναι δαφνοστεφανωμένος.
Περισσότερα...
 
Εφτά Μπαστούνι
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Εφτά Μπαστούνι, ένας άνθρωπος κρατάει το μπαστούνι του σαν όπλο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε έξι άλλα άτομα που τον απειλούν με τα δικά τους μπαστούνια.
Περισσότερα...
 
Οκτώ Μπαστούνι
Περισσότερα...
Το Οκτώ Μπαστούνι είναι η μία από τις δύο κάρτες σε ολόκληρη την Ταρό που δεν περιέχουν απεικονίζουν ανθρώπινη μορφή (η άλλη είναι ο Τροχός της μεγάλης Aρκάνα). Στην απεικόνισή του βλέπουμε οκτώ μπαστούνια να σκίζουν τον ουρανό.
Περισσότερα...
 
Εννιά Μπαστούνι
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Εννιά Μπαστούνι βλέπουμε έναν άντρα με το κεφάλι του δεμένο με επίδεσμο να κρατιέται σφιχτά από το μπαστούνι του, μπρος σε ένα τείχος που σχηματίζουν τα υπόλοιπα οκτώ μπαστούνια. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός έχει περάσει πολλά και ότι η στάση του είναι πλέον ιδιαίτερα επιφυλακτική.
Περισσότερα...
 
Δέκα Μπαστούνι
Περισσότερα...
Στην απεικόνιση του Δέκα Μπαστούνι βλέπουμε έναν άντρα να σηκώνει με κόπο δέκα μπαστούνια. Φαίνεται να τα καταφέρνει αλλά μοιάζει έτοιμος να καταρρεύσει από το βάρος που πρέπει να σηκώσει στους ώμους του.
Περισσότερα...
 
Ακόλουθος Μπαστούνι
Περισσότερα...
Ο Ακόλουθος Μπαστούνι αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από ενεργητικότητα, ενθουσιασμό και μεγάλη πίστη σε πρόσωπα και ιδανικά. Ο Ακόλουθος Μπαστούνι είναι ένα έξυπνο, αεικίνητο, φιλοπερίεργο άτομο, με αυτοπεποίθηση, πληθωρική διάθεση και δημιουργικά ταλέντα.
Περισσότερα...
 
Ιππότης Μπαστούνι
 
Περισσότερα...
Από τη στάση του αλόγου του και μόνο, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για την προσωπικότητα του Ιππότη Μπαστούνι. Αντιπροσωπεύει έναν ενήλικο άντρα, κάτω από σαράντα ετών, που χαρακτηρίζεται από πνεύμα περιπετειώδες, ορμητικό, γεμάτο ενθουσιασμό.
Περισσότερα...
 
Ντάμα Μπαστούνι
Περισσότερα...
Η Ντάμα Μπαστούνι αντιπροσωπεύει μία γυναίκα δυναμική, γενναιόδωρη και κοινωνική. Είναι έντιμη, καλόκαρδη και φιλική. Αγαπά την οικογένεια αλλά καταφέρνει να διατηρεί την ανεξαρτησίας της καθώς είναι ιδιαίτερα δημιουργική  και ξέρει να αφοσιώνεται στους στόχους της. 
Περισσότερα...
 
Ρήγας Μπαστούνι
Περισσότερα...
Ο Ρήγας Μπαστούνι αντιπροσωπεύει έναν άντρα συνήθως πάνω από σαράντα χρονών, που χαρακτηρίζεται από ηθική ακεραιότητα, σφρίγος, αποφασιστικότητα. Είναι ο ηγέτης που εμπνέει, αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.
Περισσότερα...