Μικρή Αρκάνα - Κούπες
Ερμηνείες των φύλλων της μικρής Αρκάνα - Κούπες

Άσος Κούπα
 
Περισσότερα...

Οι Κούπες αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα. Μιλούν για την αγάπη και τον έρωτα ή την έλλειψή τους και γενικότερα αφορούν τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Επιπλέον, οι Άσοι σημαίνουν πάντα την αρχή, το καινούριο που γεννιέται.
Περισσότερα...
 
Δύο Κούπα
 
Περισσότερα...

Ένα νέο ζευγάρι κυριαρχεί στην απεικόνιση αυτού του φύλλου. Προσφέρουν τις κούπες που κρατούν ο ένας στον άλλο και μοιάζουν έτοιμοι και πρόθυμοι να ξεκινήσουν μαζί ένα όμορφο, ρομαντικό ταξίδι...
Περισσότερα...
 
Τρία Κούπα
Περισσότερα...

Το Τρία Κούπα έχει μία πανέμορφη απεικόνιση: τρεις νεαρές γυναίκες, στολισμένες με λουλούδια στα μαλλιά, χορεύουν κρατώντας τις γεμάτες  κούπες τους υψωμένες στον αέρα. Είναι το χαρτί της αδελφοσύνης, της αποδοχής και των όμορφων στιγμών που μοιραζόμαστε με τους φίλους και την οικογένεια.
Περισσότερα...
 
Τέσσερα Κούπα
Περισσότερα...

Τι να σκέφτεται άραγε αυτός ο άντρας που κάθεται με σταυρωμένα χέρια κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, κοιτάζοντας τις κούπες μπρος στα πόδια του; Σίγουρα πρόκειται για ένα πρόσωπο ιδιαίτερα σκεπτικό. Το Τέσσερα Κούπα είναι το χαρτί της αμφισβήτησης, της άμυνας, του κλεισίματος στον εαυτό μας.
Περισσότερα...
 
Πέντε Κούπα
Περισσότερα...
Αυτό είναι το δυσοίωνο, για κάποιους, Πέντε Κούπα. Η απεικόνιση είναι σαφής και δεν χρειάζεται πολλά λόγια: μια μαυροφορεμένη φιγούρα θρηνεί για κάποια απώλεια. Βιώνει ψυχικό πόνο, θλίψη, απογοήτευση, πολύ βαθιά στεναχώρια. Βρίσκεται σε κατάσταση συμβολικού πένθους.
Περισσότερα...
 
Έξι Κούπα
Περισσότερα...
Το Έξι Κούπα είναι ένα πολύ "γλυκό" χαρτί, καθώς απεικονίζει δύο μικρά παιδιά μέσα σε ένα κήπο, να πλησιάζουν και να προσφέρει το ένα μία κούπα γεμάτη λουλούδια στο άλλο. Εδώ υμνείται η παιδικότητα, η καλοσύνη, η "καθαρή ψυχή".
Περισσότερα...
 
Εφτά Κούπα
Περισσότερα...
Το Εφτά Κούπα, με τη γλαφυρή του απεικόνιση, μας παραπέμπει στις πολλαπλές μας επιλογές και τις βαθιές μας επιθυμίες. Στην εικόνα ένας άντρας κοιτά τον ουρανό όπου ανάμεσα στα σύννεφα μοιάζουν να αιωρούνται επτά κούπες, που η κάθε μία περιέχει κάτι διαφορετικό: κάποια έχει χρήματα, κάποια άλλη ένα δάφνινο στεφάνι, κάποια ακόμα ένα φίδι ενώ η κεντρική περιέχει κάτι που δεν αποκαλύπτεται καθώς είναι τυλιγμένο με ένα πέπλο.
Περισσότερα...
 
Οκτώ Κούπα
Περισσότερα...

Το Οκτώ Κούπα είναι ένα χαρτί που δηλώνει αλλαγή στην πορεία της ζωής. Στην εικόνα βλέπουμε έναν άντρα να γυρνάει την πλάτη και να απομακρύνεται από τις οκτώ κούπες που ήταν στημένες μπροστά του.
Περισσότερα...
 
Εννιά Κούπα
Περισσότερα...
Το Εννιά Κούπα θεωρείται η ευμενέστερη κάρτα σε ολόκληρη τη μικρή Αρκάνα. Δείτε τον άντρα στην απεικόνιση. Κάθεται χορτάτος και ευχαριστημένος μπροστά σε εννέα όρθια κύπελλα. Αυτό το χαρτί ονομάζεται και "φύλλο των ευχών", που σημαίνει ότι εμπεριέχει την υπόσχεση πως όλα όσα εύχεστε θα πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Περισσότερα...
 
Δέκα Κούπα
Περισσότερα...
Τα Δεκάρια μιλούν για ολοκλήρωση και οι Κούπες για το συναισθηματικό μας κόσμο, έτσι το Δέκα Κούπα είναι το χαρτί που αντιπροσωπεύει την ευτυχία! Στην απεικόνιση του φύλλου, βλέπουμε μια όμορφη, ευτυχισμένη οικογένεια να χαίρεται τη ζωή.
Περισσότερα...
 
Ακόλουθος Κούπα
Περισσότερα...

Ο Ακόλουθος Κούπα αντιπροσωπεύει ένα νεαρό άτομο (παιδί, έφηβο, νεαρό ενήλικα και των δύο φύλων) που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία, ευγένεια, εσωστρέφεια, πραότητα και συχνά καλλιτεχνικά ταλέντα.
Περισσότερα...
 
Ιππότης Κούπα
Περισσότερα...

Ο Ιππότης Κούπα αντιπροσωπεύει έναν άντρα, περίπου ως σαράντα ετών,  που χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και ιδεαλισμό. Είναι ένας άνθρωπος  ήπιων τόνων, διαθέτει  μεγάλη φαντασία και είναι ευγενικός και ρομαντικός. 
Περισσότερα...
 
Ντάμα Κούπα
Περισσότερα...

Η Ντάμα Κούπα αντιπροσωπεύει μία ευαίσθητη και στοργική γυναίκα. Είναι τρυφερή και ευσπλαχνική. Διαθέτει μεγάλη κατανόηση και αγάπη για τους άλλους, και η προτεραιότητά της είναι ό,τι αφορά στα συναισθήματα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Περισσότερα...
 
Ρήγας Κούπα
Περισσότερα...
Ο Ρήγας Κούπα αντιπροσωπεύει έναν άντρα, συνήθως πάνω από σαράντα ετών, που είναι ιδιαίτερα ώριμος συναισθηματικά καθώς έχει καταφέρει να μετατρέψει τις εμπειρίες του σε γνώση και σοφία. Άνθρωπος σοβαρός και συνειδητοποιημένος, είναι ήρεμος, φιλικός και προσηνής.
Περισσότερα...