19- Ο Ήλιος

Ο Ήλιος

 

Ο Ήλιος, μία από τις πιο ευνοϊκές κάρτες της μεγάλης Αρκάνα λάμπει στον ουρανό χαρίζοντας την αισιοδοξία, τη χαρά και την ομορφιά που φέρνει το φως. Στην απεικόνιση τον βλέπουμε, μεγάλο, λαμπερό και ζωογόνο να λάμπει πάνω από ένα μικρό γυμνό παιδί. Το χαμογελαστό παιδάκι βρίσκεται μέσα σ' έναν ολάνθιστο κήπο, κάθεται στη ράχη ενός λευκού πόνι και κρατάει στο χέρι του το μεγάλο κόκκινο λάβαρο χαράς και νίκης. Ο Ήλιος είναι η κάρτα της ευτυχίας!


Γενική ερμηνεία
Όταν εμφανιστεί ο Ήλιος σβήνει το σκοτάδι, τις αμφιβολίες, τους φόβους, τις παρεξηγήσεις. Με το λαμπρό του φως, ξεκαθαρίζει και ομορφαίνει τα πάντα. Ο Ήλιος λάμπει με το φως της αλήθειας. Ο Ήλιος αναζωογονεί και με τη θέρμη του βγάζει από μέσα μας το μικρό ξένοιαστο παιδί. Μπορούμε επιτέλους να πανηγυρίσουμε το φως, τη διέξοδο, την επίλυση, τη συμφιλίωση και να χαρούμε τη νέα μας ζωτικότητα. Επιτέλους ξημέρωσε μία από εκείνες τις μέρες που όλα πάνε πολύ καλά!

Δόξα, νίκη, θρίαμβος, ανάρρωση από ασθένεια, συμφιλίωση, επανασύνδεση, νέος ενθουσιώδης έρωτας, αγάπη για τη ζωή, επιβράβευση, όλα αυτά είναι πράγματα που χαρίζει ο Ήλιος. Το τοπίο ξεκαθαρίζει και στον ουρανό λάμπει το φως που νικά το σκοτάδι και βρίσκονται οι λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ο Ήλιος μπορεί ακόμα να προμηνύει τη γέννηση παιδιού, ειδικά αν εμφανιστεί μαζί με την Αυτοκράτειρα ή το Τέσσερα Μπαστούνι.

Το γυμνό, χαροούμενο παιδί που απεικονίζεται στην κάρτα όμως, συμβολίζει κατά κύριο λόγο το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Πολλές φορές, τείνουμε να βυθιζόμαστε στο σκοτάδι του φόβου και της ανασφάλειας, με αποτέλεσμα να χάνουμε την αθωότητα αλλά και την αισιοδοξία μας. Αν όμως αυτές οι προσωπικές δοκιμασίες καταφέρουν να μας οδηγήσουν σε νέες συνειδητοποιήσεις, αν καταφέρουμε να υπερβούμε τους φόβους μας, να γίνουμε πιο ελαστικοί απέναντι σε ανθρώπους και πράγματα, αν καταφέρουμε να ζητήσουμε συγχώρεση και να συγχωρέσουμε, τότε ξυπνά το μικρό παιδί μέσα μας και γεμάτο ενθουσιασμό και ανανεωμένη όρεξη για ζωή, ανεμίζει το κατακόκκινο λάβαρο της χαράς και της νίκης κάτω από τον ολόλαμπρο Ήλιο.

Σε αρνητική θέση

Τείνω να πιστεύω ότι ο Ήλιος δεν έχει αρνητικές ερμηνείες. Αν εμφανιστεί όρθιος σε θέση εμποδίου, δείξτε απλώς λίγο παραπάνω προσοχή ώστε να μην παρασυρθείτε από την υπερασιοδοξία σας και την αγάπη σας για τη νίκη. Παραμείνετε απλοί, καταδεκτικοί, προσγειωμένοι.

Αντεστραμμένο
Όταν ο Ήλιος εμφανιστεί ανάποδα, χάνει κάποια από τα θετικά του χαρακτηριστικά. Προσωπικά θεωρώ αυτό το χαρτί πολύ ισχυρό γι αυτό και δεν νιώθω ότι αντιστρέφεται εντελώς η σημασία του. Όταν ο Ήλιος εμφανιστεί ανάποδα υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι μέσα μας που μας μπλοκάρει και μας εμποδίζει από το να έρθουμε σε επαφή με τις πραγματικές μας ανάγκες. Κάποιος φόβος ή κάποια απογοήτευση έχουν ριζώσει μέσα στην ψυχή μας τόσο βαθιά, που είναι αδύνατο να βρούμε τη λύση σε ό,τι μας απασχολεί. Είναι και πάλι προσωπικό ζήτημα: τι είναι αυτό που μας μπλοκάρει; Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσουμε να αγνοούμε ή να καταπιέζουμε το παιδί μέσα μας, και άρα τις πραγματικές μας επιθυμίες για μια καλή ζωή; Ο Ήλιος δείχνει ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να λυθούν τα προβλήματα και να σβήσουν τα σκοτάδια. Χρειάζεται χρόνος όμως και προσωπικός κόπος. Πιστέψτε στην θετική, ζωογόνο ενέργεια του Ήλιου και καταβάλετε τις δικές σας ειλικρινείς προσπάθειες. Σύντομα οι οιωνοί θα αρχίσουν να γίνονται πολύ θετικοί!