Κριτική Deck: Anna K Tarot Εκτύπωση E-mail
Νέα! - Κριτικές Deck
 Ένα πολύ αγαπημένο μου deck είναι το Anna K Tarot. To ανακάλυψα τυχαία πριν από αρκετά χρόνια μέσω της ιστοσελίδας της δημιουργού του και το παρήγγειλα αμέσως. Μου άρεσαν οι εικονογραφήσεις, τα χρώματα, οι φιγούρες... Πρόκειται για ένα κλασικό deck που ακολουθεί την παράδοση του Rider Waite δίνοντας όμως ένα πιο σύγχρονο τόνο στις κάρτες και κάνοντας μόνο μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές προκειμένου να υποβοηθήσει στην ερμηνεία. 
 
 
Anna K tarot - Πίσω όψη
Η δημιουργός του deck είναι μία νεαρή κοπέλα από την Αυστρία, η Anna K. Το deck που σχεδίασε διαθέτει μεγάλη ερμηνευτική δύναμη και είναι πολύ όμορφο και αισθητικά. Παρ' όλα αυτά, από το 2004 ως και το 2008 έψαχνε μάταια να βρει κάποιον εκδότη να την υποστηρίξει. Ευτυχώς, η Anna δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και το 2008 προχώρησε σε αυτοέκδοση του deck και του μικρού συνοδευτικού βιβλίου. Η τράπουλά της άρχισε να γνωρίζει επιτυχία και σύντομα προχώρησε και σε δεύτερη έκδοση. Το 2013 ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Llewellyn την πρόσεξε και προχώρησε σε διεθνή, καινούρια έκδοση, μια πργαματικά μεγάλη επιτυχία για ένα τόσο όμορφο deck! Οι κάρτες που παρουσιάζω εδώ είναι από την πρώτη έκδοση του 2008. Οι υπόλοιπες εκδόσεις που ακολούθησαν έχουν κάποιες μικρές διαφορές και διορθώσεις από την ίδια τη δημιουργό. Από τεχνική άποψη το deck είναι μεσαίου μεγέθους, σαν την απλή τράπουλα των χαρτοπαιγνίων (16 x12 cm). Τα κυρίαρχα χρώματά του είναι λαμπερά (κίτρινο, κόκκινο, μπλε) και οι κάρτες έχουν ένα στενό διακριτικό περίγραμμα. 
 
 
Anna K Tarot - Μεγάλη Ιέρεια- Δύναμη - Θάνατος
 
Anna K Tarot - Διάβολος - Σελήνη - Κρίση

Ένας από τους λόγους που αγαπώ τόσο πολύ αυτό το deck είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι εικονογραφημένες οι λεγόμενες “αρνητικές” κάρτες. Δείτε για παράδειγμα την κάρτα Θάνατος: ένας απόκοσμος λευκός άγγελος με μαύρα φτερά έχει το χέρι του σε έκταση καλέσματος και το ύφος του προσώπου του είναι τόσο γλυκό και ήρεμο που κάνει το οδυνηρό τέλος μιας κατάστασης να μοιάζει με λύτρωση.  
 
 
Anna K Tarot - 6 Σπαθί - 8 Σπαθί - 10 Σπαθί

Μια άλλη κάρτα που μου αρέσει πολύ είναι το 8 Σπαθί. Μια αρχοντικά ντυμένη γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέφτη και δεν βλέπει τίποτε άλλο από μία γυναίκα δεμένη και περιορισμένη. Οι συνειρμοί στην ερμηνεία είναι αυτονόητοι: πόσοι από τους περιορισμούς που βλέπεις μπροστά σου είναι πραγματικοί και πόσοι αποκυήματα της φαντασίας σου;
 
Anna K Tarot - 2 Κούπα - 5 Κούπα - Βασίλισσα Κούπα

Όμως και οι θετικές κάρτες έχουν εικονογραφηθεί με υπέροχες εικόνες. Δείτε, για παράδειγμα, το 2 Κούπα: ένα ζευγαράκι έρχεται κοντά τραβώντας την κουρτίνα για να κρυφτούν από τα αδιάκριτα βλέμματα! Πόσο χαριτωμένο και γλυκό φύλλο, αλήθεια!
 

Anna K Tarot - 7Μπαστούνι - 6 Μπαστούνι - 8 Μπαστούνι 

Χρησιμοποιώ το deck της Anna K τακτικά. Το θεωρώ αξιόπιστο στις αναγνώσεις και αρκετά εύκολο στην εκμάθηση. Επίσης, χαίρομαι που μία νεαρή δημιουργός τα κατάφερε, με το σπαθί της, να φτιάξει μία τράπουλα ταρώ που την περασμένη χρονιά κατέκτησε μία θέση ανάμεσα στα πιο ευπώλητα deck παγκοσμίως. Συγχαρητήρια, Anna!
 
Anna K Tarot - 2 Πεντάκτινο - 5 Πεντάκτινο  - 8 Πεντάκτινο
Το deck Anna K. Tarot μπορείτε να το παραγγείλετε απ' ευθείας από τη δημιουργό εδώ. Έρχεται σε κουτί μαζί με βιβλίο οδηγιών στα γερμανικά και τα αγγλικά. Δυστυχώς, όταν παρήγγειλα τη δική μου τράπουλα, το βιβλιαράκι δεν είχε μεταφραστεί ακόμα στα αγγλικά αλλά η Anna είναι τόσο καλή επαγγελματίας που μου το έστειλε ηλεκτρονικά μερικούς μήνες μετά. Περιέχει αναλυτικές οδηγίες για τις κάρτες και μερικούς τρόπους ανοίγματος. 

Σημείωση
Η παραπάνω κριτική παρουσίαση του Anna K. Tarot είναι μόνο η προσωπική μου άποψη και δεν είναι διαφήμιση. Το deck το έχω αγοράσει με δικά μου χρήματα ή αποτελεί προσωπικό δώρο και δεν μου του έδωσαν από την εταιρεία για διαφημιστικούς λόγους. Παροιμοίως, οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από εμένα. 
 
Αν πρόκειται να αναδημοσιεύσετε, παρακαλώ κάντε αναφορά (link) σε αυτό το άρθρο.
 
Δήμητρα Σεραφειμίδου
 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!