Καθρέφτισμα / Εγώ κι εσύ Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα


Καθρέφτισμα / Εγώ κι εσύΤο Καθρέφτισμα είναι ένα δημοφιλές άνοιγμα επτά φύλλων που χρησιμοποιείται για να αντιπαραβάλλει τα συναισθήματα και τις προθέσεις δύο συντρόφων. Θα πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς αλλά και δεκτικοί σε ό,τι σας δείξει αυτό το αποκαλυπτικό άνοιγμα. Μη βιαστείτε να πανηγυρίσετε αλλά ούτε και να απορρίψετε τα μηνύματα των χαρτιών. Το Καθρέφτισμα είναι ένα άνοιγμα που μπορείτε να κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας ως αφορμή για μία εκ βαθέων συζήτηση για το τι συμβαίνει μεταξύ σας αλλά και μόνοι σας, αν πιστεύετε ότι είστε αρκετά αντικειμενικοί ώστε να "διαβάσετε" τα χαρτιά καθαρά.Οι θέσεις στο Καθρέφτισμα έχουν ως εξής:
 
Θέση 7: Η συμβουλή

 
Θέση 5: Επιδιώξεις

 
Θέση 6: Επιδιώξεις

Θέση 3: Αρνητικά συναισθήματα

 
Θέση 4: Αρνητικά συναισθήματα

Θέση 1: Θετικά συναισθήματα

 
Θέση 2: Θετικά συναισθήματα

Σύντροφος Α   Σύντροφος Β

Οι παραπάνω θέσεις ορίζουν συνοπτικά τα εξής:
Θέσεις 1,2: Ως θετικά συναισθήματα εννοούνται όσα φέρνουν τους δύο συντρόφους κοντά.
Θέσεις 3,4: Ως αρνητικά συναισθήματα εννοούνται όσα απομακρύνουν τους δύο συντρόφους, όσα ενοχλούν τον κάθε σύντροφο στο χαρακτήρα του άλλου και μέσα στη σχέση.
Θέσεις 5,6: Ως επιδιώξεις εννοούνται όσα επιδιώκουν να πετύχουν οι δύο σύντροφοι μέσα από τη σχέση τους ή μέχρι ποιο σημείο θέλουν να φτάσουν τη σχέση.
Θέση 7: Το χαρτί στην έβδομη θέση δίνει μία συμβουλή που μπορεί να ωφελήσει τη σχέση να βελτιωθεί.


Παράδειγμα


Ερώτηση: Θα ήθελα να ξέρω πώς βλέπει ο σύντροφός μου τη σχέση μας. Είναι τα συναισθήματά μας αμοιβαία;
 
Θέση 7: Η συμβουλή / Ήλιος
 
Θέση 5: Επιδιώξεις / Εννιά Πεντάκτινο
 
Θέση 6: Επιδιώξεις / Ιεροφάντης
Θέση 3: Αρνητικά συναισθήματα / Ιππότης Πεντάκτινο
  Θέση 4: Αρνητικά συναισθήματα / Ακόλουθος Κούπα
Θέση 1: Θετικά συναισθήματαΚόσμος
  Θέση 2: Θετικά συναισθήματα /Μεγάλη Ιέρεια
Σύντροφος Α
  Σύντροφος Β

Απάντηση
(Σημείωση: Για την ανάλυση αυτού του ανοίγματος, υποθέτουμε ότι ο "Σύντροφος Α" αντιπροωπεύει τη γυναίκα που κάνει το ερώτημα και ο "Σ'υντροφος β" τον άντρα).

Από μία πρώτη, γρήγορη ματιά στα φύλλα που έπεσαν, μπορούμε να δούμε ότι τα τέσσερα από τα εφτά χαρτιά που εμφανίστηκαν ανήκουν στην μεγάλη Αρκάνα. Αυτό υποδηλώνει ότι η σχέση βασίζεται σε πολύ ισχυρά συναισθήματα και ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική και για του δύο συντρόφους. Επιπλέον, τα δύο Πεντάκτινα που εμφανίστηκαν στη σειρά των χαρτιών σας υποδηλώνουν ότι έχετε ιδιαίτερα τονισμένη την ανάγκη για συναισθηματική αλλά και υλική ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, ο Κόσμος της μεγάλης Αρκάνα που εμφανίστηκε στη θέση των θετικών σας συναισθημάτων, υποδηλώνει ότι θαυμάζετε απεριόριστα τον σύντροφό σας και ότι πιστεύετε με αυτήν τη σχέση κλείνει ένας κύκλος της ζωής σας και ανοίγει ένας άλλος, πολύ σημαντικός και πολλά υποσχόμενος. Έχετε βεβαίως πολλές απαιτήσεις από αυτόν, πράγμα που δείχνει ότι ο σύντροφός σας, σας εμπνέει για υπέροχα πράγματα. Εκείνος από την άλλη, σας θεωρεί ένα κλασικό θηλυκό, μία διαισθητική γυναίκα, όπως η Μεγάλη Ιέρεια, που κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά και τα μυστικά της. Ένας από τους λόγους που τον έχετε γοητεύσει είναι αυτή η θηλυκή σας ποιότητα. Παραμένετε ένα μυστήριο γι αυτόν, πράγμα που το βρίσκει ιδιαίτερα προκλητικό.

Στις θέσεις που αντιπροσωπεύουν τα αρνητικά συναισθήματα, εσείς από την πλευρά σας θα θέλατε ο σύντροφός σας να είναι λιγότερο επιφυλακτικός και περισσότερο δραστήριος, είτε στην καθημερινή ζωή, είτε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Ίσως τον βρίσκετε λίγο συντηρητικό, σαν τον Ιππότη Πεντάκτινο, και υπερβολικά λεπτολόγο. Εκείνος, από την άλλη, σας βρίσκει μάλλον υπερευαίσθητη σε κάποια πράγματα, και ίσως λίγο επιπόλαιη, όπως υποδηλώνει ο παιχνιδιάρης Ακόλουθος Κούπα. Καλό θα είναι να κατανοήσετε όλες τις πλευρές του χαρακτήρα του ανθρώπου με τον οποίο μοιράζεστε στη ζωή σας και να προσπαθήσετε να επωφεληθείτε από αυτές. Εσείς θα μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο σταθερή και να εκτιμάτε τις καταστάσεις πιο προσεκτικά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, κι ο σύντροφός σας να χαλαρώσει λίγο παραπάνω, αποφεύγοντας να υπεραναλύει όλα τα υπέρ και τα κατά μιας κατάστασης, πράγμα που τον κάνει τελικά νωθρό.

Στις θέσεις που συμβολίζουν τις επιδιώξεις του καθενός μέσα σ' αυτή τη σχέση, φαίνεται ότι υπάρχει σύμπνοια. Το Εννιά Πεντάκτινο που εμφανίστηκε στη δική σας σειρά υποδηλώνει ότι είναι για εσάς σημαντικό να κατακτήσετε την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια που θα σας επιτρέψει να βγάλετε τον καλύτερό σας εαυτό. Ο Ιεροφάντης που εμφανίστηκε στη σειρά των χαρτιών του συντρόφου σας δείχνει ότι μπορείτε να θέσετε κοινούς στόχους, καθώς αυτό το χαρτί μιλά για τις πατροπαράδοτες αξίες που διέπουν τη ζωή μας. Μπορείτε λοιπόν με συντονισμένες προσπάθειες να κάνετε αυτήν την σχέση να καρποφορήσει και να καλύψει και τους δυο σας σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε, ο Ήλιος στην τελευταία θέση, σας συμβουλεύει να είστε θετικοί, αισιόδοξοι και ελαστικοί απέναντι σε όσα λάθη έχουν γίνει. Αξιοποιήστε τη δημιουργικότητά σας κι αφήστε το παιδί μέσα σας να εκφραστεί μέσα από τη σχέση. Οι οιωνοί είναι πολύ θετικοί, ακόμα και για τη δημιουργία οικογένειας.