Γενικό άνοιγμα έξι θέσεων Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα
Γενικό άνοιγμα έξι θέσεωνΤο παρακάτω άνοιγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιον που θέλει να έχει μία γενική ιδέα για τις επιρροές και τις τάσεις σε κάθε βασικό τομέα της ζωής του. Οι θέσεις που περιλαμβάνει είναι οι εξής: Σχέσεις, Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Ταξίδια / Συναντήσεις. Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε ή αν αφαιρέσετε μία θέση αν το κρίνετε σκόπιμο, αν και σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι παραπάνω θέσεις αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα της ζωής μας. Με την ολοκλήρωση του ανοίγματος μπορείτε να επιλέξετε ένα έβδομο χαρτί το οποίο τοποθετείται στο κέντρο των υπολοίπων και λειτουργεί συμβουλευτικά. Η διάταξη των φύλλων είναι κυκλική και έχει ως εξής: 
alt
1. Ο ενδιαφερόμενος
 
alt
6.Ταξίδια / Συναντήσεις


alt
2. Σχέσεις
  alt
7. Η Συμβουλή
(προαιρετικά)
 
alt
5.Υγεία
  alt
3. Οικονομικά
 
alt
4.Επαγγελματικά
 

Οι παραπάνω θέσεις αφορούν στα εξής:
1. Ο ενδιαφερόμενος: Φανερώνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος. Είναι το πιο σημαντικό χαρτί σ' αυτό το άνοιγμα καθώς συνήθως υποδηλώνει το πρόβλημα που ζητά λύση και καλό είναι οι ερμηνείες των υπολοίπων χαρτιών να συσχετίζονται με όσα αποκαλύπτει το πρώτο χαρτί.

2.Σχέσεις: Φανερώνει την κατάσταση των ανθρώπινων σχέσεων στη ζωή του ενδιαφερομένου, αλλά δεν αναφέρεται αποκλειστικά στην ερωτική ζωή. Μπορεί να αφορά το σύντροφο ή τη συζυγική ζωή αλλά και τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις.

3. Οικονομικά: Φανερώνει την κατάσταση των οικονομικών του ενδιαφερόμενου. Μπορεί επίσης να δείξει κέρδη ή ζημίες από κληρονομιές ή άλλα εισοδήματα εκτός της εργασίας. Τέλος, μπορεί να συμβολίζει τους προσωπικούς οικονομικούς στόχους του ατόμου.

4.Επαγγελματικά: Φανερώνει την κατάσταση στην επαγγελματική ζωή του ενδιαφερόμενου και τις προοπτικές ανέλιξης και προόδου. Επίσης φανερώνει την κατάσταση των επαγγελματικών σχέσεων και πιθανές επερχόμενες ευκαιρίες.

5. Υγεία: Αναφέρεται στον τομέα της υγείας του ενδιαφερόμενου ή στην υγεία κοντινών του προσώπων.

6. Ταξίδια/ Συναντήσεις: Φανερώνει πιθανά μελλοντικά ταξίδια για τον ενδιαφερόμενο ή συναντήσεις με σημαντικά άτομα.


Παράδειγμα
Ερώτηση: Θέλω να μάθω πώς θα πάνε τα πράγματα στη ζωή μου γενικά, τους επόμενους μήνες.
  1. Ο ενδιαφερόμενος / Πέντε Κούπα
alt

 
6.Ταξίδια / Συναντήσεις / Τρελός
alt2. Σχέσεις /Θάνατος αντεστραμμένο
alt

  alt
7. Η Συμβουλή
(προαιρετικά) /  Μάγος
 
5.Υγεία / Εγκράτεια
alt

  3. Οικονομικά / Αυτοκράτορας
alt

  4.Επαγγελματικά / Ρήγας Πεντάκτινο
alt

 

Απάντηση
Η πρώτη παρατήρηση σχετικά με αυτό το άνοιγμα είναι ότι τα πέντε από τα εφτά χαρτιά που επιλέχθηκαν ανήκουν στην μεγάλη Αρκάνα. Αυτό υποδηλώνει ότι περνάτε μία κρίσιμη προσωπική φάση. Τα ζητήματα που σας  απασχολούν είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις εξελίξεις στο παρόν και το μέλλον σας γι αυτό και πρέπει να δείξετε την απαραίτητη ωριμότητα στη λήψη αποφάσεων.

Αναλυτικότερα, το Πέντε Κούπα στην πρώτη θέση που αντανακλά την κατάστασή σας αυτή τη στιγμή, δείχνει ότι υποφέρετε εδώ και κάποιο καιρό από μία συναισθηματική απώλεια που σάς στοίχισε πάρα πολύ. Έχετε απομονωθεί και υποφέρετε περισσότερο απ' όσο θέλετε να δείχνετε στους γύρω σας. Βιώνετε ένα συμβολικό πένθος για ό,τι χάθηκε από τη ζωή σας. Η θλίψη και η απογοήτευση κυριαρχούν στην ψυχή σας. Κοιτάξτε όμως λίγο αυτό το χαρτί. Η μαυροφορεμένη φιγούρα θρηνεί για τις τρεις αναποδογυρισμένες κούπες, αδιαφορώντας για τις δύο που παραμένουν όρθιες. Σκεφτείτε λίγο όσα εξακολουθούν να υπάρχουν γύρω σας. Το χτύπημα μπορεί να σας προκάλεσε πόνο, όμως δεν χάθηκαν όλα. Αφήστε το χρόνο να σας γιατρέψει και προτιμήστε να εστιάσετε στην παρουσία και όχι στην απουσία.

Στη δεύτερη θέση που αντιπροσωπεύει τις ανθρώπινες σχέσεις, ο Θάνατος αντεστραμμένος συμβολίζει το μαρτύριο που παρατείνεται λόγω της άρνησής σας να αποδεχθείτε το οριστικό κλείσιμο ενός κύκλου. Έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι κάποια σχέση που είχατε ή έχετε, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και δεν έχει πια τίποτα να σας προσφέρει, όμως από φόβο μπροστά στη ριζική αλλαγή, κλείνετε τα μάτια μπροστά στην αλήθεια. Σκεφτείτε ότι όσο περισσότερο εθελοτυφλείτε σχετικά με ό,τι σας συμβαίνει, τόσο μεγαλύτερο πόνο προκαλείτε στον ίδιο σας τον εαυτό. Αφεθείτε, δεχθείτε το τέλος. Μην εμμένετε σε απονεκρωμένες ή ημιθανείς καταστάσεις. Απελευθερωθείτε από αυτό το μαρτύριο. Ο καβαλάρης πάνω στο λευκό άλογο , όσο τρομακτικός κι αν φαίνεται, βαδίζει προς την ανατολή ενός καινούριου ήλιου.

Στην τρίτη θέση που αφορά στα οικονομικά σας, ο Αυτοκράτορας υποδηλώνει ότι ένα ισχυρό πρόσωπο σε θέση εξουσίας (διευθυντής / αρχηγός / αξιωματούχος) μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Επιπλέον, αυτό το χαρτί που συμβολίζει την πειθαρχία και τη νομιμότητα, σας συμβουλεύει να μην παρεκλίνετε απερίσκεπτα από τον οικονομικό προγραμματισμό σας. Αν δείξετε τώρα την απαιτούμενη πειθαρχία και πυγμή, σύντομα θα επιτύχετε όλους τους οικονομικούς σας στόχους και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Στην τέταρτη θέση που αφορά στα επαγγελματικά σας, ο Ρήγας Πεντάκτινο συμβολίζει έναν επιτυχημένο επαγγελματία, ίσως από τον τραπεζικό ή οικονομικό κλάδο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Σαν συνεργάτης είναι αξιόπιστος και θετικός, όμως τείνει να μην αποδέχεται εύκολα τις αλλαγές. Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του Ρήγα Πεντάκτινο συνήθως προμηνύει ευνοϊκές εξελίξεις σε επαγγελματικά και οικονομικά θέματα. Επιπλέον, σάς συμβουλεύει να είστε ρεαλιστές στα σχέδιά σας και να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας γύρω από το αντικείμενό σας. Χρησιμοποιείστε τις πρακτικές σας ικανότητες και επιδιώξτε κυρίως την ασφάλεια.

Στην πέμπτη θέση που αφορά στην υγεία σας και την υγεία των κοντινών σας προσώπων, η Εγκράτεια είναι ένα εξαιρετικά θετικό χαρτί. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας και όλα θα βρουν ξανά την ισορροπία τους. Επιπλέον, αυτό το χαρτί σας καλεί να θυμάστε ότι η ψυχική σας γαλήνη είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική σας υγεία. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Στην έκτη θέση που αφορά τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και τις συναντήσεις, ο Τρελός υποδηλώνει ότι ενδέχεται να κάνετε κάποιο ξαφνικό, απρογραμμάτιστο ταξίδι. Ίσως χρειαστεί να πάρετε γρήγορα κάποια απόφαση, όμως καθώς το φύλλο εμφανίζεται όρθιο, σας προτρέπει να μην φοβάστε τις προκλήσεις. Αντιθέτως, σας καλεί να ανοιχτείτε στο ρίσκο και να δείτε τα πράγματα λίγο πιο ανάλαφρα. Τέλος, ενδέχεται σύντομα να συναντήσετε έναν συναρπαστικό άνθρωπο (φίλο, σύντροφο ή συνεργάτη) που με τις νέες ιδέες και τον ενθουσιασμό του, θα σας χαρίσει και πάλι αισιοδοξία και καλή διάθεση. 

Στην έβδομη, προαιρετική θέση της συμβουλής, ο Μάγος σάς προτρέπει να δείξετε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις υποθέσεις σας. Μην αφήνετε τις εξελίξεις να σας καταβάλλουν. Έχετε τα ταλέντα αλλά και τις ικανότητες που απαιτούνται για να προοδεύσετε και να κατακτήσετε τη ζωή που θέλετε. Σύμμαχός σας είναι η επικέντρωσή σας σε ένα στόχο, οι γνώσεις σας, η αποφασιστικότητα και η κατάλληλη χρήση των "όπλων" που έχετε στα χέρια σας. Περάστε στη δράση με τον κατάλληλο σχεδιασμό, δείξτε διπλωματία και εξυπνάδα ως προς την αξιοποίηση των δυνατών σας σημείων και δεν θα χάσετε.