Προετοιμασία και διαδικασία για την ανάγνωση των χαρτιών
 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πριν ξεκινήσετε να συμβουλεύεστε την Ταρό, να κάνετε μία μικρή προετοιμασία.

Αναφορικά με το περιβάλλον, υπάρχουν διάφορα στυλ, από το πιο δραματικό ως το πιο απλό. Μπορείτε να επιλέξετε να διαμορφώσετε ένα χώρο με τα αγαπημένα σας χρώματα, να ανάψετε κεριά ή αρωματικά στικ και να έχετε κοντά σας κάποια ενεργειακά φορτισμένα αντικείμενα όπως κρυστάλλους ή πυραμίδες. Προσωπικά, θα έλεγα ότι το καλύτερο είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο στην διάθεσή σας. Αρκεί ένα μικρό, άδειο από άλλα αντικείμενα τραπέζι σε έναν χώρο όπου μπορείτε να απομονωθείτε. Ένα ύφασμα, κατά προτίμηση από γαλάζιο ή μωβ μετάξι, είναι επίσης μια καλή ιδέα για να στρώσετε επάνω τα φύλλα. Τέλος, ένα μικρό λευκό κεράκι είναι ιδανικό για την αυτοσυγκέντρωση που είναι απαραίτητη πριν από κάθε ρίξιμο των χαρτιών.

Πιο σημαντική όμως είναι η ψυχική σας προετοιμασία. Καθίστε στο χώρο που έχετε επιλέξει, ηρεμήστε και αυτοσυγκεντρωθείτε. Εστιάστε το βλέμμα σας στη φλογίτσα του κεριού και αφήστε το νου σας να "αδειάσει" για λίγο από όσα σας αγχώνουν. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκεστε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για να μπορέσετε να λάβετε τα σωστά μηνύματα από τα χαρτιά. Αν νιώθετε αγωνία, απελπισία ή βαριά στεναχώρια για ό,τι σας απασχολεί, αποφύγετε να ασχοληθείτε με τα Ταρό καθώς θα λειτουργήσουν ως καθρέφτης και δεν θα σας δείξουν τίποτα περισσότερο παρά τα δυσάρεστα συναισθήματά σας.
Αφού έχετε ηρεμήσει αρκετά, αρχίστε να επικετρώνεστε σε ό,τι σας απασχολεί. Κάντε τα ερωτήματά σας με σαφή τρόπο, κι αν χρειάζεται πείτε τα φωναχτά ή γράψτε τα σε ένα χαρτί. Προσπαθήστε να μην κλείνετε την οπτική σας. Αποφύγετε ερωτήσεις όπως "θα ξαναφτιάξω το γάμο μου;" ή "θα περάσει το παιδί μου στις εξετάσεις;". Προτιμήστε ερωτήσεις όπως "Τι χρειάζεται να κάνω για να ξαναφτιάξω το γάμο μου αν αυτό είναι εφικτό;" ή "Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να περάσει στις εξετάσεις;". Φανείτε ανοικτοί στα μηνύματα των χαρτιών και μην προσπαθείτε να πάρετε έτοιμες και εύκολες απαντήσεις. Προτιμήστε να ρωτήσετε για το πώς ή το γιατί για τις καταστάσεις που σας απασχολούν. Άλλωστε τα περισσότερα ανοίγματα έχουν θέση αποτελέσματος, πράγμα που σημαίνει ότι ούτως ή άλλως θα πάρετε μία απάντηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας.
alt

Αφού έχετε θέσει το ερώτημά σας, ανακατέψτε την τράπουλα. Αποφασίστε από πριν αν θα χρησιμοποιήσετε αντεστραμμένα χαρτιά. Σ' αυτήν την περίπτωση, ανακατέψτε την τράπουλα κυκλικά πάνω στο τραπέζι ώστε να αναποδογυρίσουν κάποια χαρτιά. Επαναλάβατε μέσα σας την ερώτησή σας όσο ανακατεύετε τα φύλλα. Μπορείτε επίσης να κόψετε τα χαρτιά. Αυτή η συνήθεια του κοψίματος της τράπουλας προέρχεται από τον κόσμο των χαρτοπαιγνίων: οι χαρτοπαίχτες έκοβαν τα χαρτιά για να είναι σίγουροι ότι οι συμπαίκτες τους δεν τους κλέβουν. Παρ' όλα αυτά, είναι μία πρακτική που χρησιμοποιείται ευρέως και στα Ταρό. Μόλις είστε έτοιμοι, αρχίστε να διαλέγετε τα φύλλα ανάλογα με τις θέσεις που προβλέπονται από το άνοιγμα που έχετε επιλέξει. Προσέξτε να τα γυρνάτε από τα δεξιά προς τα αριστερά, έτσι ώστε να μην χάνουν τον προσαντολισμό τους (όρθια ή αντεστραμμένα).

Μία σημαντική συμβουλή είναι αφού έχετε επιλέξει τα φύλλα, αντί να τα ανοίγετε ένα-ένα και να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε το μήνυμά τους, να τα ανοίξετε όλα μαζί. Κάθε άνοιγμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο και είναι σημαντικό να έχετε μια καλή, γενική ιδέα για το αν η ενέργειά του είναι θετική ή αρνητική, πριν προχωρήσετε σε επιμέρους ερμηνείες. Επίσης, εξετάστε τις ομάδες των καρτών. Αν, για παράδειγμα, τα περισσότερα φύλλα ανήκουν στην μεγάλη Αρκάνα, αυτό υποδηλώνει ότι το άτομο αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με νευραλγικούς τομείς της ζωής του και πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι επιρροές που δέχεται είναι ισχυρές. Με τον ίδιο τρόπο εξετάστε πόσα φύλλα εμφανίζονται από τις οικογένειες της μικρής Αρκάνα. Αν τα περισσότερα φύλλα, για παράδειγμα, ανήκουν στις Κούπες, τότε το κεντρικό ζήτημα αφορά τις συναισθηματικές σχέσεις και την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους.

Στη συνέχεια, παρατηρήστε τα φύλλα πριν ανατρέξετε στις ερμηνείες τους. Αφήστε τα να μιλήσουν στη φαντασία και στο υποσυνείδητό σας. Σκεφτείτε τι αντιπροσωπεύει το κάθε φύλλο για εσάς, τι συναισθήματα σάς προκαλεί η απεικόνισή του (αλλά και το όνομά του αν πρόκειται για φύλλο της μεγάλης Αρκάνα) . Στη συνέχεια διάβαστε ολόκληρη την επεξήγηση που δίνεται για το συγκεκριμένο χαρτί στην ενότητα "Ερμηνείες". Μην περιοριστείτε μόνο στην ερμηνεία της θέσης του χαρτιού ή στον προσανατολισμό του (όρθιο ή αντεστραμμένο). Διαβάστε όλες τις πληροφορίες. Κάθε μία φράση είναι δυνατόν να σας οδηγήσει σε μία προσωπική απάντηση. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και να θυμάστε ότι καμία "πρόβλεψη" δεν δικαιολογεί ούτε υπεραισιοδοξία ούτε απελπισία για όσα φέρνει το μέλλον. Είναι στο χέρι σας να αξιοποιήσετε τα μηνήματα των χαρτιών και να σχεδιάσετε το δικό σας μονοπάτι προς την επιτυχία και την ευτυχία.

Επιπλέον, μην ρίχνετε συνεχώς τα χαρτιά, προσπαθώντας να πάρετε την απάντηση που θα σας ικανοποιήσει. Αφήστε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας για να ωριμάσει μέσα σας το μήνυμα του κάθε ανοίγματος. Καλό είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο, σημειώνοντας το ερώτημά σας, τις ερμηνείες των χαρτιών και τις σκέψεις σας. Θα δείτε ότι αν ξαναδιαβάσετε τις ερμηνείες λίγες μέρες μετά, θα πάρετε πιο ξεκάθαρες απαντήσεις. Σημασία έχει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να επιδιώκετε κυρίως τη γνώση και όχι την επιβολή στους άλλους.

Μετά το τέλος ενός ανοίγματος, φυλάξτε την τράπουλα Ταρό μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Μπορείτε να την τυλίξετε στο μεταξωτό πανί που αναφέραμε πιο πάνω ή να την φυλάξετε σε ένα ξύλινο κουτί. Αντιμετωπίστε την σαν το προσωπικό σας θησαυρό και μην τη φυλάτε μαζί με άλλες τράπουλες.

Να είστε καλά!

Σεραφειμίδου Δήμητρα

 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!