Συχνές ερωτήσεις Εκτύπωση E-mail
Συχνές ερωτήσεις

  1. Τι είναι τα Ταρό και ποια είναι η προέλευσή τους;

  Η τράπουλα Ταρό αποτελείται από 78 χαρτιά, εκ των οποίων τα 22 ανήκουν στη μεγάλη Αρκάνα και τα υπόλοιπα 56, που μοιάζουν αρκετά με την απλή τράπουλα που χρησιμοποιείται στα χαρτοπαίγνια, αποτελούν τη μικρή Αρκάνα.

  Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση των Ταρό. Άλλοι μιλούν για καταβολές από την αρχαία Αίγυπτο, άλλοι από την Ινδία, άλλοι αναζητούν τις ρίζες τους ακόμα και στη χαμένη Ατλαντίδα... Τα ιστορικά στοιχεία πάντως δείχνουν ότι τα Ταρό πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στην Ιταλία τον 15ο αιώνα.
   

  2. Ποια τράπουλα Ταρό να επιλέξω;

  Υπάρχουν πολλές τράπουλες, με διάφορες απεικονίσεις. Αν είστε αρχάριοι είναι προτιμότερο να επιλέξετε μία τράπουλα στην παράδοση των Rider-Waite (σαν αυτή που χρησιμοποιώ σ' αυτήν την ιστοσελίδα) καθώς η λεπτομερής απεικόνιση των χαρτιών της μικρής Αρκάνα σας βοηθά να απομνημονεύσετε τις ερμηνείες. Αργότερα μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες κλασικές τράπουλες όπως η Ταρό της Μασσαλίας στην οποία η μικρή αρκάνα δεν έχει εικονογράφηση που παραπέμπει στην ερμηνεία ή η ιδιαίτερη Ταρό του Θωθ που εμπνεύστηκε ο Άλιστερ Κρόουλι. Σε γενικές γραμμές πάντως, καλό είναι να δείτε διάφορες τράπουλες πριν επιλέξετε τη δική σας. Μελετήστε τις απεικονίσεις και διαλέξτε αυτή με την οποία αισθάνεστε πιο άνετα.

  Ένας πλήρης κατάλογος με τις τράπουλες Ταρό που κυκλοφορούν υπάρχει στο Aeclectic Net , όμως οι περισσότερες είναι στα αγγλικά. Για τις ελληνικές εκδόσεις είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε κάποιο εξιδικευμένο βιβλιοπωλείο.

  3. Πόσο μακριά “βλέπουν” τα ταρό;

  Αυτό είναι κάπως σχετικό, καθώς υπάρχουν ανοίγματα που μπορούν να γίνονται κάθε μέρα, και άλλα που πρέπει να γίνονται μόνο μία φορά για κάθε άνθρωπο σε όλη του τη ζωή, όπως το “Πεντάκτινο του Αλχημιστή”. Σε γενικές γραμμές πάντως, ένα απλό άνοιγμα μπορεί να φτάσει μέχρι τους δύο ή τρεις μήνες.

  4. Για ποιον μπορώ να συμβουλευτώ τα Ταρό;

  Μπορείτε να συμβουλευτείτε τα Ταρό για τον εαυτό σας ή για κάποιον που σας το ζητάει. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα άνοιγμα για κάποιον που γνωρίζετε καλά, ποτέ όμως για κάποιον τον οποίο ούτε γνωρίζεστε, ούτε συναναστρέφεστε.
   

  5. Ποια απ' όλες είναι η σωστή ερμηνεία κάθε φύλλου;

  Κάθε χαρτί ερμηνεύεται ανάλογα με τη θέση στην οποία θα εμφανιστεί (θετική, αρνητική, συμβουλευτική, αποτελέσματος κλπ) και ανάλογα με τον προσανατολισμό του (όρθιο ή αντεστραμμένο). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξοικιωθείτε με τις έννοιες και τις καταστάσεις που συμβολίζει το κάθε φύλλο, έτσι ώστε να μπορείτε κάθε φορά να λαμβάνετε τη σωστή για την περίσταση ερμηνεία. Παρατηρήστε την εικόνα, διαβάστε την ανάλυση στη θέση “Ερμηνείες” και εξασκηθείτε όσο περισσότερο γίνεται. Σύντομα, η διάισθησή σας θα σας οδηγεί στις λεγόμενες “σωστές” ερμηνείες.
   

  6. Μπερδεύομαι πολύ με τις φιγούρες και δεν ξέρω αν δείχνουν πρόσωπα ή καταστάσεις.

  Οι φιγούρες της μικρής Αρκάνα συμβολίζουν κατά βάσει πρόσωπα. Αυτή είναι η κεντρική τους ερμηνεία. Κάποιες φορές, και όταν τα υπόλοιπα φύλλα συνηγορούν σε αυτό, οι φιγούρες των Ακολούθων και των Ιπποτών μπορεί να συμβολίζουν καταστάσεις, όπως μηνύματα ή συναντήσεις και ταξίδια. Επιλέξτε αυτές τις ερμηνείες μόνο αν μπορείτε να αποκλείσετε τα πρόσωπα. Επίσης, κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμάστε με τις φιγούρες είναι ότι συχνά, ειδικά όταν εμφανιστούν σε συμβουλευτική θέση, συμβολίζουν τις ιδιότητες και τις ποιότητες που οφείλετε να επιστρατεύσετε για να πετύχετε. Για παράδειγμα, η εμφάνιση της Ντάμας Μπαστούνι σε συμβουλευτική θέση ενδέχεται να σημαίνει ότι κάποια ισχυρή γυναίκα θα σας βοηθήσει. Μπορεί όμως να υποδηλώνει ότι πρέπει να αποκτήσετε η ίδια μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δυναμισμό (χαρακτηριστικά της Ντάμας Μπαστούνι) για να επιτύχετε.

   7. Πώς μπορώ να διαλέξω το κατάλληλο άνοιγμα;

  Η επιλογή του κατάλληλου ανοίγματος εξαρτάται από τη φύση του ερωτήματος. Προτιμήστε τα απλά ανοίγματα με ένα, δύο ή τρία φύλλα για αρχή, καθώς τα περίπλοκα σχέδια μπορεί να σας μπερδέψουν αντί να σας βοηθήσουν. Στην ενότητα “Ανοίγματα” θα βρείτε αναλυτικά παραδείγματα και επεξηγήσεις για κάθε άνοιγμα που παρουσιάζεται εδώ.

   8. Μπορώ να σχεδιάσω τα δικά μου ανοίγματα;

  Βεβαίως. Μπορείτε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε και να ορίσετε αναλόγως τις θέσεις για να λάβετε τη συμβουλή που ζητάτε. Προσέξτε μόνο να μην “εμπαίξετε” τη διαδικασία: μην κάνετε συνεχώς ανοίγματα με το ίδιο και το ίδιο ερώτημα. Σεβαστείτε αυτό που κάνετε και παραμείνετε ανοικτοί και δεκτικοί σε όλες τις απαντήσεις.

  9. Έχω κι άλλες απορίες!

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 698.49.66.667.


  Σεραφειμίδου Δήμητρα

 

 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!