Ετήσιο άνοιγμα 12 μηνών Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα


Ετήσιο άνοιγμα 12 μηνώνΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τράπουλα Ταρό για να δείτε τις επιρροές στη ζωή σας τους επόμενους μήνες. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τους επόμενους τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες. Για τέτοια ανοίγματα, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τη μεγάλη Αρκάνα, και μάλιστα μόνο με όρθια φύλλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μικρή. Να θυμάστε ότι τα φύλλα στα ανοίγματα αυτά δεν ερμηνεύονται χωριστά, αλλά το ένα αποτελεί συνέχεια και προϋπόθεση του άλλου. Να είστε δεκτικοί και αισιόδοξοι, όποιο και να είναι το μήνυμα των χαρτιών.


Ανάλογα με τους μήνες που θέλετε να δείτε, στρώνετε τα φύλλα σε σειρές: μία σειρά με τρία φύλλα για τους τρεις μήνες, δύο σειρές από τρία φύλλα για τους έξι μήνες και δύο σειρές από έξι φύλλα για τους δώδεκα μήνες. Στο παράδειγμα που ακολουθεί, θεωρούμε ότι ο πρώτος μήνας είναι ο Ιανουάριος, αλλά αυτό το άνοιγμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος, ξεκινώντας από το μήνα που διανύουμε.

Παράδειγμα
Ιανουάριος /Εγκράτεια
Φεβρουάριος / Κόσμος
Μάρτιος / Τρελός
Απρίλιος / Διάβολος
Μάιος / Ερημίτης
Ιούνιος Κρεμασμένος
Αύγουστος
Δύναμη
Σεπτέμβριος /
Μάγος
Οκτώβριος / Αυτοκράτειρα
Νοέμβριος
Ήλιος
Δεκέμβριος
Αστέρι


Ερμηνεία


Με μία πρώτη ματιά μπορούμε να δούμε ότι ο Φεβρουάριος, ο Αύγουστος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι διαίτερα θετικοί μήνες, ενώ αντίθετα, ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος θα απαιτήσουν προσεκτικούς χειρισμούς.

Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο, η Εγκράτεια υποδηλώνει ότι ο Ιανουάριος απαιτεί διπλωματία και συνεργασία σε όλους τους τομείς. Φανείτε διαλλακτικοί και συμβιβαστικοί με τους γύρω σας και δείξτε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση για να μπορέσετε να τα συνδυάσετε όλα. Μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα. Αντιθέτως, θα ωφεληθείτε εξαιρετικά αν επιλέξετε τη μέση οδό. Να θυμάστε ότι η επιτυχία θα έρθει μέσω της σύνθεσης.

Τον Φεβρουάριο, ο Κόσμος, η ευμενέστερη κάρτα ολόκληρης της Ταρό, υποδηλώνει ότι ένας κύκλος ζωής κλείνει θριαμβευτικά για εσάς. Οι προσπάθειές σας επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο και νιώθετε πλέον απελευθερωμένοι και σοφότεροι. Απολαύστε την επιτυχία σας και χορέψτε ευγνώνομες τον συμπαντικό χορό! Ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό.

Μετά τον θρίαμβο του Φεβρουαρίου, ο Τρελός που εμφανίζεται τον Μάρτιο υποδηλώνει ότι είστε και πάλι έτοιμοι να ξεκινήσετε καινούρια πράγματα. Ίσως βάλετε μπροστά κάποια εντελώς καινούρια σχέδια καθώς ενδέχεται να έρθετε σε επαφή με κάποιον άνθρωπο ή κάποια νέα ιδέα που θα σας ξετρελάνει. Η αισιοδοξία και η ενεργητικότητά σας θα είναι οι σύμμαχοί σας.

Ο Απρίλιος θα είναι μήνας με έντονα συναισθήματα. Ο Διάβολος αντιπροσωπεύει τη φιληδονία, την φιλοδοξία, τον υλισμό και τις εξαρτήσεις. Προσέξτε τα βήματά σας. Αν τον Μάρτιο βάλατε μπροστά κάποια νέα εγχειρήματα, φροντίστε να μην παρασυρθείτε από απληστία, υπέρμετρη φιλοδοξία ή αλαζονία. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά καθώς κάποιες ευκαιρίες ή κάποια πρόσωπα μπορεί να μην είναι τόσο καλά όσο φαίνονται και αποφύγετε να εμπλακείτε σε αμφιλεγόμενες καταστάσεις (σφοδρός ανταγωνισμός, ερωτικά αδιέξοδα κ.α.).

Ο Μάιος θα είναι ένας μήνας εσωστρέφειας. Μετά τον εκρηκτικό Απρίλιο, θα νιώσετε την ανάγκη να απομακρυνθείτε, να αποστασιοποιηθείτε και να σκεφτείτε με ηρεμία τις ανάγκες και τις προτεραιότητές σας. Ο Ερημίτης σάς προτρέπει σε ενδοσκόπηση και εσωτερική αναζήτηση. Μπορεί να νιώσετε αποκομμένοι και πικραμένοι, αλλά φροντίστε να μην μεγαλοποιείτε τα πράγματα. Δεχθείτε τη βοήθεια και τις συμβουλές που θα σας προσφερθούν αλλά ορίστε μόνοι σας το προσωπικό σας μονοπάτι ξανά από την αρχή.

Ο Ιούνιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας. Ο Κρεμασμένος δεν δίνει κανένα περιθώριο δράσης, αντιθέτως συμβουλεύει να αποδεχθείτε τις καθυστερήσεις και τις αναμονές, επωφελούμενοι από αυτό το διάστημα για να εξετάσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί από άλλη σκοπιά. Μην προχωράτε σε καινούρια πράγματα τώρα. Η θυσία ενός σημαντικού πράγματος μπορεί να κριθεί απαραίτητη για να κερδίσετε κάτι άλλο, σημαντικότερο.

Ο Ιούλιος θα είναι επίσης ένας μήνας που δεν ευνοεί τη δράση. Η Μεγάλη Ιέρεια υποδηλώνει ότι θα μπορέσετε να επωφεληθείτε περισσότερο αν δείξετε παθητική στάση. Επανακτήστε την επαφή με τον πραγματικό σας εαυτό και ξαναβρείτε μέσα σας τα ιδανικά και τις αξίες σας. Δείξτε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας και μην αποφασίζετε μόνο με γνώμονα τη λογική. Η ενδεχόμενη αποκάλυψη ενός σημαντικού μυστικού θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Αρκετά καλύτερα θα είναι τα πράγματα τον Αύγουστο. Η Δύναμη υποδηλώνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα ανακτήσετε το σωματικό αλλά και το ψυχικό σας σθένος και θα μπορέσετε έτσι να αντιμετωπίσετε τις εξωτερικές πιέσεις με τον καλύτερο τρόπο. Τιθασσεύστε τα συναισθήματα θυμού ή φόβου που νιώθετε και υπερασπιστείτε τη θέση σας με αξιοπρέπεια αλλά και δυναμισμό. Σύμμαχός σας η λεγόμενη "ήρεμη δύναμη".

Τον Σεπτέμβριο φαίνεται ότι θα μπείτε σε μία νέα παραγωγική περίοδο. Θα είναι ένα διάστημα στο οποίο θα είναι εύκολο να γοητεύσετε και να πείσετε τους άλλους, να τους "μαγέψετε" όπως ο Μάγος της μεγάλης Αρκάνα. Χρησιμοποιήστε δημιουργικά τα ταλέντα σας για επικοδομητική επικοινωνία με τους γύρω σας και γίνετε περισσότερο ευέλικτοι. Αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε τη δική σας δουλειά στην ελεύθερη αγορά, αυτός ο μήνας είναι ο πιο κατάλληλος. Φροντίστε πάντως να επενδύσετε στην πραγματική δουλειά και όχι μόνο στις εντυπώσεις.

Ο Οκτώβρης θα είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς! Η Αυτοκράτειρα, το χαρτί της αφθονίας και της δημιουργίας υποδηλώνει ότι θα δείτε τώρα τους καρπούς των κόπων σας να σας επιστρέφονται πλουσιοπάροχα. Οι αισθηματικές σχέσεις θα είναι επίσης πολύ καλές και αν σχεδιάζετε μία εγκυμοσύνη, ο μήνας αυτός είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός! Τέλος, αυτό το χαρτί ευνοεί και την ενασχόληση με τις Τέχνες.

Εξίσου καλός θα είναι και ο Νοέμβριος. Ο Ήλιος, το χαρτί της εξόδου στο φως, υποδηλώνει ότι όλα όσα σας προβλημάτισαν και σας μπέδρεψαν, διευθετούνται τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Οι παρεξηγήσεις λύνονται, η υγεία δυναμώνει, η εργασία και οι φιλίες ανταποδίδουν τα μέγιστα και η προσωπική ζωή πανηγυρίζει την αθωότητα της αγάπης! Απολαύστε αυτό το διάστημα της χαράς και της ευεξίας, παίξτε, χαρείτε, γελάστε. Ζήστε όλον τον ενθουσιασμό!

Η χρονιά κλείνει με μία επίσης ευοίωνη κάρτα, το Αστέρι. Τον Δεκέμβριο θα νιώθετε αισιοδοξία και ελπίδα για τη ζωή σας. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτήν την ψυχολογία. Μια σημαντική αλήθεια αποκαλύπτεται και σας γεμίζει γαλήνη. Ακολουθήστε τα όνειρά σας, επικεντρώνοντας την προσπάθειά σας σε ένα στόχο, αποφέυγοντας να διασπείρετε τις δυνάμεις σας. Όλα όσα θέλετε είναι πραγματοποιήσιμα, αρκεί να τα επιδιώξετε με καθαρή καρδιά!