Ναι ή Όχι; Άνοιγμα με εφτά φύλλα Εκτύπωση
Ανοίγματα - Ανοίγματα
Ναι ή Όχι; Άνοιγμα με εφτά φύλλαΚάποιες φορές μία απλή απάντηση "Ναι ή Όχι" δεν είναι αρκετή για να απαντήσει σε ένα ερώτημα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να ξέρουμε τον τρόπο ή την αιτία πίσω από μία καταφατική ή αρνητική απάντηση. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ένα άνοιγμα σαν αυτό που παρουσιάζουμε εδώ.
Αποτελείται από εφτά χαρτιά και η θετική ή αρνητική απάντηση υπολογίζεται από το πλήθος των όρθιων χαρτιών. Αν τα περισσότερα είναι όρθια ή απάντηση είναι καταφατική. Αν τα περισσότερα είναι αντεστραμμένα, η απάντηση είναι αρνητική. Βέβαια, όπως έχουμε γράψει και στην ανάλυση του ανοίγματος "Πυραμίδα", η ποιότητα των χαρτιών είναι ίσως σημαντικότερη από τον προσανατολισμό τους. Έτσι, εάν τα περισσότερα χαρτιά είναι ευνοϊκά αλλά εμφανιστούν αντεστραμμένα, η απάντηση είναι ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Αν, από την άλλη, τα περισσότερα φύλλα είναι αρνητικά αλλά εμφανίζονται όρθια, τότε η απάντηση είναι προφανώς αρνητική. Μελετήστε όλα τα φύλλα που εμφανίζονται και αφήστε τη διαίσθησή σας να σας οδηγήσει στη σωστή απάντηση.

Οι θέσεις ορίζονται ως εξής
Θέση 1: Το αποτέλεσμα εξωτερικά
alt

Θέση 2: Τα εμπόδια εξωτερικά

altΘέση 3: Η υποστήριξη εξωτερικά
alt 
     
Θέση 4: Η κατάσταση σήμερα
alt
Θέση 7: Το αποτέλεσμα εσωτερικά
alt
Θέση 6: Τα εμπόδια εσωτερικά
alt
Θέση 5: Η υποστήριξη εσωτερικά
alt
 

Το ενδιαφέρον σε αυτό το άνοιγμα είναι ότι περιλαμβάνει "εσωτερικές" και "εξωτερικές" θέσεις. Με άλλα λόγια, εξερευνά τις θετικές και τις αρνητικές ποιότητες ενός θέματος ανάλογα με το πώς αυτές εμφανίζονται στους γύρω μας αλλά και ανάλογα με το πως λειτουργούν μέσα μας. Ας δούμε ένα παράδειγμα.


Παράδειγμα

Ερώτηση
Διατηρώ δεσμό με έναν άντρα τέσσερα χρόνια μεγαλύτερό μου. Είμαστε περίπου δύο χρόνια μαζί αλλά ενώ η σχέση μας ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, τώρα τελευταία δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά. Φοβάμαι ότι έχει σταματήσει να είναι ερωτευμένος μαζί μου. Τι μπορώ να κάνω; Τι προοπτικές έχει αυτή η σχέση για το μέλλον;

Θέση 1: Το αποτέλεσμα εξωτερικά / Ήλιος
alt
Θέση 2: Τα εμπόδια εξωτερικά /Ιππότης Κούπα
alt
Θέση 3: Η υποστήριξη εξωτερικά /Έξι Κούπα
alt
 
     
Θέση 4: Η κατάσταση σήμερα / Ντάμα Πεντάκτινο αντεστραμμένη
alt
Θέση 7: Το αποτέλεσμα εσωτερικά / Δύο Κούπα
alt
Θέση 6: Τα εμπόδια εσωτερικά / Ντάμα Μπαστούνι
alt
Θέση 5: Η υποστήριξη εσωτερικά / Ιεροφάντης αντεστραμμένο
alt
 

Απάντηση

Σαν μία πρώτη απάντηση μπορούμε να δούμε ότι οι πέντε από τις εφτά κάρτες εμφανίστηκαν όρθιες. Η ποιότητά τους είναι καλή, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ιστορία θα έχει την θετική κατάληξη που επιθυμείτε. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις εξαπάτησης ή τρίτων προσώπων στη σχέση. Ας δούμε λοιπόν, με ποιον τρόπο μπορείτε να φτάσετε στο επιθυμητό, θετικό αποτέλεσμα.

Ξεκινάμε διαβάζοντας τα φύλλα σχεδόν αντίστροφα από τη σειρά με την οποία τα επιλέξαμε. Στην τέταρτη θέση που συμβολίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, η εμφάνιση της Ντάμα Πεντάκτινο με ανάποδο προσανατολισμό, μιλά για μία γυναίκα καχύποπτη και βαθιά συντηρητική. Η φιγούρα μπορεί να συμβολίζει μία γυναίκα στο περιβάλλον σας, τη μητέρα σας για παράδειγμα ή τη μητέρα του συντρόφου σας, η οποία προκαλεί προβλήματα με τη στάση της, όμως ενδέχεται να συμβολίζει κι εσάς την ίδια. Σκεφτείτε μήπως έχετε οχυρωθεί πίσω από τους τύπους και τον καθωσπρεπισμό, χανοντας έτσι την ουσία της ερωτικής σας σχέσης. Τι είναι αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο; Να κάνει ο άλλος αυτό που εσείς κρίνετε "σωστό" ή να παίρνει ο ίδιος τις πρωτοβουλίες που τον ευχαριστούν; Όποια και να είναι η κατάσταση, η ψυχολογία αυτής της Ντάμας είναι εύθραστη. Νιώθει ανασφάλεια και αδυναμία κι αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που αγκιστρώνεται στα προσχήματα. Αν κρίνετε ότι αυτό το χαρτί συμβολίζει ένα άτομο στο περιβάλλον σας, κρατήστε τις απαραίτητες αποστάσεις. Αν πάλι νιώθετε ότι αντανακλά τη δική σας στάση αυτήν την περίοδο, φανείτε περισσότερο δημιουργική και ειλικρινής. Μην καταπιέζετε τον σύντροφό σας και να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε τους πάντες και τα πάντα.

Στις θέσεις 3 και 5, όπου συμβολίζεται η υποστήριξη που μπορείτε να έχετε, εμφανίστηκε το Έξι Κούπα και ο Ιεροφάντης αντεστραμμένος. Σε πρώτη φάση το Έξι Κούπα υποδηλώνει ότι οι ευχάριστες αναμνήσεις και οι κοινές εμπειρίες που μοιράζεστε από το παρελθόν μπορούν τώρα να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στη σχέση σας. Θυμηθείτε μαζί τις ωραίες στιγμές, γελάστε ξανά με τα παλιά σας αστεία, ξαναβρείτε την αθωότητά σας. Μη φοβηθείτε να γίνετε και πάλι παιδιά, καθώς μπορείτε ν' αντλήσετε αισιοδοξία κι ευχάριστη διάθεση από όλα αυτά, και να έρθετε πιο κοντά. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο Ιεροφάντης αντεστραμμένος, στη θέση που ορίζει την υποστήριξη και τη βοήθεια που πηγάζει από ψυχολογικούς παράγοντες, τονίζει την ανάγκη να κινηθείτε έξω από τα καθιερωμένα. Μην καταπιέζεστε με κοινωνικές δομές που έχουν χτίσει οι άλλοι. Τολμήστε να απελευθερωθείτε από κατεστημένες αντιλήψεις και συμπεριφορές, καθώς μία τέτοια ανατρεπτική στάση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας αυτή τη στιγμή. Αναζητήστε έναν προσωπικό δρόμο έκφρασης μέσα στη σχέση σας και μην βαδίζετε σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα πρότυπα εφ' όσον βλέπετε ότι δεν σας "χωράνε".

Στις θέσεις 2 και 6, όπου συμβολίζονται τα εμπόδια, εμφανίστηκαν ο Ιππότης Κούπα και η Ντάμα Μπαστούνι Σε ένα πρώτο επίπεδο, ο ρομαντικός Ιππότης υποδηλώνει ότι κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη σχέση σας σήμερα, οφείλονται στη δική σας παθητική στάση. Αν περιμένετε τον ιππότη με το άσπρο άλογο, ξανασκεφτείτε το. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι πάντα δυναμικές, πράγμα που σημαίνει ότι η στάση σας οφείλει να είναι τόσο δημιουργική όσο αναμένετε να είναι και του συντρόφου σας. Επιπλέον, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε τη σχέση σας κάπως επιπόλοια. Ίσως είστε ερωτευμένη με την ιδέα του έρωτα ή κάπως επιρρεπής σε νέες ερωτικές προτάσεις. Αντιμετωπίστε την κατάσταση με ειλικρίνεια και ανασκουμπωθείτε εφ' όσον σας ενδιαφέρει πραγματικά αυτή η σχέση. Η Ντάμα Μπαστούνι στη θέση του εσωτερικού εμποδίου υποδηλώνει ότι η έντονη ανασφάλεια που αισθάνεστε υποσκάπτει τη σχέση σας. Η ζήλια που μπορεί να νιώθετε και η έλλειψη αυτοπεποίθησης λειτουργούν αρνητικά μέσα σας, προκαλώντας εμπόδια και περιπλοκές στη ζωή σας. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχετε συναίσθηση του ερωτικού σας δυναμικού. Αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι, με τα προτερρήματα και τα ελαττώματά του. Η γοητεία σας είναι πιο έντονη απ' όσο νομίζετε. Αφήστε τον ερωτικό σας εαυτό να λάμψει και μη φοβάστε τον ανταγωνισμό.

Τέλος, στις θέσεις 1 και 7 που συμβολίζουν το τελικό αποτέλεσμα, και που είναι συνάρτηση των υπολοίπων χαρτιών, εμφανίστηκαν δύο ιδιαίτερα ευοίωνες κάρτες. Ο λαμπερός Ήλιος της μεγάλης Αρκάνα, μία από τις ευνοϊκότερες κάρτες ολόκληρης της Ταρό, σβήνει το σκοτάδι, τις αμφιβολίες, τους φόβους, τις παρεξηγήσεις. Με το λαμπρό του φως, ξεκαθαρίζει και ομορφαίνει τα πάντα. Η προσωπική σας ευτυχία είναι εφικτή! Σύντομα θα μπορέσετε να πανηγυρίστε την αγάπη, την επιβράβευση, τη διέξοδο στο φως. Η νέα σας ζωτικότητα θα σας γεμίσει αισιοδοξία και χαρά. Σε ψυχολογικό επίπεδο, η εμφάνιση του Δύο Κούπα υποδηλώνει ότι η θετική έκβαση της κατάστασης θα σας κάνει να νιώθετε ξανά πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Μην ξεχνάτε ότι αυτό το χαρτί συμβολίζει την ερωτική επικοινωνία και το ταίριασμα μέσω της αμοιβαίας κατανόησης και αποδοχής. Διδαχθείτε από τις σημερινές δύσκολες καταστάσεις και αξιολογήστε όλα τα μηνύματα που σας δίνουν τα υπόλοιπα χαρτιά. Επωφεληθείτε από τις συμβουλές των φύλλων και θα δείτε ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο!