Τα Σπαθιά


Τα Σπαθιά είναι η πιο πολύπλοκη οικογένεια των ταρό και για να τα ερμηνεύσουμε σωστά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πάντα δίκοπα.

Τα Σπαθιά των Ταρό αφορούν σε ό,τι έχει να κάνει με την πνευματική υπόσταση: σχετίζονται με την αντίληψη, τη διανοητική ικανότητα, τη λογική και φυσικά με τις ιδέες και τον λόγο. Όλα τα παραπάνω καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πώς ενεργούμε. Οι αντιλήψεις και τα ιδανικά μας είναι συνήθως οι κινητήριοι μοχλοί στις επιδιώξεις μας, και επιπλέον χαρακτηρίζουν τον τρόπο που διεκδικούμε αυτό που θέλουμε.
Τα δίκοπα Σπαθιά μάς θυμίζουν πάντα ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πως θα χρησιμοποιήσουμε την πνευματική μας ενέργεια, πού θα στρέψουμε τη σκέψη μας, με ποιον τρόπο θα μιλήσουμε. Επίσης τα Σπαθιά, που συμβολίζουν τη λογική και τον ορθολογισμό, μοιάζουν κάποιες φορές να μας ειρωνεύονται: η εκλογίκευση των επιθυμιών και των συναισθημάτων δεν είναι πάντα η λύση στο πρόβλημα.

Τέλος, τα Σπαθιά που αντιπροσωπεύουν τα ιδανικά (τις ιδέες μας) εκφράζουν με τον πιο δυναμικό τρόπο την αναζήτηση του ύψιστου ιδανικού στη ζωή: της αλήθειας. Γι αυτόν τον λόγο συχνά συνδέονται με διαμάχες, με την επιθετικότητα και με τις αλήθειες που πληγώνουν. Επίσης τα Σπαθιά τονίζουν με τον πιο προφανή τρόπο ότι για να φτάσει κανείς στην αλήθεια πρέπει κάποιες φορές να δώσει μάχες σκληρές, απ' τις οποίες δεν μπορεί να βγαίνει πάντα κερδισμένος.

Όταν υπερισχύουν σε ένα άνοιγμα, υποδηλώνουν ότι το άτομο δρα με βάση τη λογική και έχει ισχυρή αίσθηση αμεροληψίας. Επίσης ότι πολλές φορές, ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην αλήθεια είναι η μάχη, η ήττα, η ταπείνωση. 

 
 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!