Μικρή Αρκάνα - Οι οικογένειες των φύλλων


Στη μικρή Aρκάνα, τα φύλα χωρίζονται σε τέσσερις οικογένειες: τα Μπαστούνια (ή Ράβδους), τις Κούπες, τα Σπαθιά και τα Πεντάκτινα (ή Δίσκοι ή Νομίσματα).

Από τους παραπάνω συμβολισμούς μπορείτε να καταλάβετε ότι η συμβατική τράπουλα με την οποία παίζουμε σήμερα διάφορα παιχνίδια κατάγεται από την τράπουλα Ταρό. Κάθε οικογένεια περιλαμβάνει τα φύλλα από το 1 ως το 10 συν τέσσερις κάρτες με φιγούρες της αυλής: τον Ακόλουθο, τον Ιππότη, τη Ντάμα και τον Ρήγα. Ο 'Αλιστερ Κρόουλι πρόσθεσε ένα ακόμα πρόσωπο στην τράπουλα, την Πριγκίπισσα, θέλοντας να επιφέρει την ισορροπία μεταξύ αρσενικού και θηλυκού στοιχείου στην τράπουλα.

 

Κάθε οικογένεια σχετίζεται με ένα βασικό φυσικό στοιχείο:

Τα Μπαστούνια σχετίζονται με τη φωτιά.

Οι Κούπες με το νερό.

Τα Σπαθιά με τον αέρα.

Τα Πεντάκτινα με τη γη.

Για το λόγο αυτό θεωρείται ότι κάθε οικογένεια αντιπροσωπεύει στη ζωή μας τους τομείς εκείνους που σχετίζονται με αυτά τα στοιχεία. 

 

Μπαστούνια - Φωτιά - Δημιουργικότητα / Επαγγελματικός στίβος

Κούπες - Νερό - Συναισθηματικός κόσμος

Σπαθιά - Αέρας - Νοητικό επίπεδο

Πεντάκτινα - Γη - Υλικό επίπεδο

 
Συμβολισμοί
Τα Μπαστούνια συμβολίζονται με κλαδιά δέντρου, από τα οποία συνήθως ξεπετάγονται βλαστοί, σύμβολο δημιουργίας και επέκτασης.
Οι Κούπες συμβολίζονται από κύπελλα, γεμάτα ή άδεια, ανάλογα το μήνυμα της κάθε κάρτας, σύμβολα των συναισθημάτων που προσφέρονται ή αποσύρονται.
Τα Σπαθιά συμβολίζονται από δίκοπα ξίφη, σύμβολα εξουσίας, πνευματικής διαύγειας αλλά και διεκδικήσεων, μαχών, διασπάσεων.
Τα Πεντάκτινα συμβολίζονται από νομίσματα, μεγάλα και λαμπερά, σύμβολα του χρήματος και των υλικών επιτευγμάτων.

 
 

 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!