Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΤΑΡΟ
Μεγάλη και μικρή Αρκάνα
Περισσότερα...Η τράπουλα Ταρό αποτελείται από τη μεγάλη και τη μικρή Αρκάνα. Η λέξη "αρκάνα" είναι ο πληθυντικός του λατινικού "arcanum" που σημαίνει "μυστικό" ή "κεκρυμμένο". Η μεγάλη Αρκάνα αποτελείται από 22 φύλλα και η μικρή από 56. Η τράπουλα Ταρό έχει περάσει - κι εξακολουθεί να περνά - μεταμορφώσεις και αλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των φύλλων δεν ήταν πάντοτε σταθερός. Η διαφορά στην ονομασία οφείλεται στο ειδικό βάρος των συμβολισμών κάθε ομάδας.
Περισσότερα...
 
Μικρή Αρκάνα - Οι οικογένειες των φύλλων

Περισσότερα...
Στη μικρή Aρκάνα, τα φύλα χωρίζονται σε τέσσερις οικογένειες: τα Μπαστούνια (ή Ράβδους), τις Κούπες, τα Σπαθιά και τα Πεντάκτινα (ή Δίσκοι ή Νομίσματα).

Από τους παραπάνω συμβολισμούς μπορείτε να καταλάβετε ότι η συμβατική τράπουλα με την οποία παίζουμε σήμερα διάφορα παιχνίδια κατάγεται από την τράπουλα Ταρό. Κάθε οικογένεια περιλαμβάνει τα φύλλα από το 1 ως το 10 συν τέσσερις κάρτες με φιγούρες της αυλής: τον Ακόλουθο, τον Ιππότη, τη Ντάμα και τον Ρήγα. Ο 'Αλιστερ Κρόουλι πρόσθεσε ένα ακόμα πρόσωπο στην τράπουλα, την Πριγκίπισσα, θέλοντας να επιφέρει την ισορροπία μεταξύ αρσενικού και θηλυκού στοιχείου στην τράπουλα.

Περισσότερα...
 
Μικρή Αρκάνα - Οι αντιθέσεις των στοιχείων

Περισσότερα...Κάθε μία από τις οικογένειες των Ταρό συνδέεται με ένα στοιχείο:

Μπαστούνια-- Φωτιά
Κούπες-- Νερό
Σπαθιά-- Αέρας
Πεντάκτινα-- Γη

Περισσότερα...
 
Οι Φιγούρες
 
Περισσότερα...Οι φιγούρες (Ακόλουθοι, Ιππότες, Ντάμες, Ρηγάδες) στη μικρή αρκάνα είναι συνήθως λίγο πιο ιδιαίτερες στην ερμηνεία καθώς ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν:

1) Πρόσωπα
2) Καταστάσεις
3) Ιδιότητες

Σε γενικές γραμμές, αν τραβήξετε μία φιγούρα, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιπροσωπεύει κάποιο πρόσωπο με τις ιδιότητες που περιγράφονται σε κάθε χαρτί.
Περισσότερα...
 
Τα Μπαστούνια

Περισσότερα...

Τα Μπαστούνια σχετίζονται με τη φωτιά, που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν (ή καλύτερα μας εγκαλούν την προσοχή) σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία, την επέκταση, τη δράση ή σε ότι εμποδίζει τα παραπάνω.

Περισσότερα...
 
Οι Κούπες
Περισσότερα...

Οι Κούπες σχετίζονται με το στοιχείο του νερού, που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα. Μιλούν φυσικά για την αγάπη και τον έρωτα, όμως καλό είναι να μην περιορίζουμε την οπτική μας μόνο σε αυτά. Οι Κούπες αφορούν γενικά στο τι νιώθουμε και το πώς σχετιζόμαστε συναισθηματικά με τους άλλους.
Περισσότερα...
 
Τα Σπαθιά

Περισσότερα...
Τα Σπαθιά είναι η πιο πολύπλοκη οικογένεια των ταρό και για να τα ερμηνεύσουμε σωστά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πάντα δίκοπα.

Τα Σπαθιά των Ταρό αφορούν σε ό,τι έχει να κάνει με την πνευματική υπόσταση: σχετίζονται με την αντίληψη, τη διανοητική ικανότητα, τη λογική και φυσικά με τις ιδέες και τον λόγο. Όλα τα παραπάνω καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πώς ενεργούμε. Οι αντιλήψεις και τα ιδανικά μας είναι συνήθως οι κινητήριοι μοχλοί στις επιδιώξεις μας, και επιπλέον χαρακτηρίζουν τον τρόπο που διεκδικούμε αυτό που θέλουμε.
Περισσότερα...
 
Τα Πεντάκτινα
 
Περισσότερα...

Τα Πεντάκτινα σχετίζονται κυρίως με την υλική πλευρά της ζωής. Αφορούν στην περιουσία, την απόκτηση αγαθών, την επίτευξη των οικονομικών στόχων ή την έλλειψη πόρων, την ανεργία, την ανέχεια. Συχνά μιλούν για τη γενναιοδωρία αλλά και τη διατήρηση των κεκτημένων.
Περισσότερα...
 ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!