Τρία Σπαθί Εκτύπωση E-mail
Ερμηνείες - Μικρή Αρκάνα - Σπαθιά
 
alt
Αυτό είναι το τρομακτικό Τρία Σπαθί, ένα φύλλο που όλοι απεύχονται να τραβήξουν. Στο χαρτί απεικονίζονται τρία σπαθιά που διατρυπούν μια καρδιά, την κατακρεουργούν, την πληγώνουν ανεπανόρθωτα με φόντο έναν γκρίζο, βροχερό ουρανό...


Γενική ερμηνεία
Έχουμε γράψει ότι το ιδανικό των Σπαθιών είναι ο κόσμος των ιδεών και κυρίως η αναζήτηση της αλήθειας. Επίσης, σχετίζονται με τη λογική, το λόγο και την πληροφορία. Έτσι σε ένα πρώτο επίπεδο, το Τρία Σπαθί συνήθως υποδηλώνει την αποκάλυψη μιας αλήθειας που πληγώνει την καρδιά. Γι αυτό το λόγο, αυτό το χαρτί συχνά σχετίζεται με την απιστία, την προδοσία, την εγκατάλειψη.

Αν εμφανιστεί το Τρία Σπαθί όρθιο, προετοιμαστείτε για λόγια ή πληροφορίες που πληγώνουν. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι ο σύντροφός σας, σας απατά. Μπορεί να εμπλακείτε σε μία διαμάχη στην οποία θα ακούσετε λόγια πικρά ή στην οποία θα πείτε λόγια βαριά που θα μετανιώσετε. Το Τρία Σπαθί είναι ένα χαρτί που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με το χωρισμό και την ψυχική οδύνη. Όμως όπως όλα τα δίκοπα σπαθιά, εμπεριέχει και αυτό ένα διπλό νόημα: τι προτιμάτε; Να μένετε σε μία σχέση που σας εξαπατούν ή να αντιμετωπίστε την πικρή αλήθεια κατάματα; Εδώ, το ιδανικό των Σπαθιών (ψυχρή λογική) δηλώνει ότι για να αντιμετωπίσετε τον πόνο, πρέπει να επιβάλλετε τη λογική στα συναισθήματά σας. Ό,τι κι αν συμβεί, όσο κι αν πληγωθείτε, η αλήθεια είναι πάντα σύμμαχός σας.

Σε αρνητική θέση
Αν το Τρία Σπαθί εμφανιστεί όρθιο σε θέση εμποδίου, ήρθε ο καιρός να αναρωτηθείτε για ορισμένα πράγματα. Μήπως είστε καχύποπτοι και φοβάστε ότι όλοι γύρω σας έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν και να σας πληγώσουν; Μήπως οι πράξεις σας καθοδηγούνται από τον φόβο της μοναξιάς και της απόρριψης; Μήπως αφήνεστε να εξαπατάστε ενώ γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω σας; Αν νιώθετε αυτά τα σπαθιά της αμφισβήτησης να σκίζουν την καρδιά σας, φροντίστε να απαλλαγείτε το συντομότερο δυνατόν. Ζητήστε και δώστε καθαρές εξηγήσεις.

Αντεστραμμένο
Αν Το Τρία Σπαθί εμφανιστεί ανάποδα, τότε η ενέργειά του παρεμποδίζεται. Μπορεί να γλιτώνετε τον χωρισμό προσωρινά, όμως η επώδυνη αλήθεια δεν έχει έρθει στο φως. Αναζητήστε τη με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Μην επιτρέπετε να συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των καβγάδων, των προσβολών, των επιθέσεων, των εξευτελισμών. Μιλήστε ανοιχτά και ξεκαθαρίστε άμεσα και δυναμικά την κατάσταση. Επιπλέον, το Τρία Σπαθί ανάποδα είναι ένδειξη μεγάλης ταραχής και σύγχυσης. Αναζητήστε ξανά την ηρεμία και την ισορροπία προτού πάρετε αποφάσεις. 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!