Αναζήτηση της αγάπης
 


Καθρέφτισμα / Εγώ κι εσύΑυτό το άνοιγμα ταρό μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους μοναξιάς και αναζήτησης της αγάπης. Καμιά φορά αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους είμαστε μόνοι. Τείνουμε να κατηγορούμε τους άλλους που μας εγκατέλειψαν ή απλά την κακή μας τύχη. Το άνοιγμα αυτό μπορεί να δώσει καθοριστικές απαντήσεις στους μηχανισμούς πίσω από τη μοναξιά μας και να μας βοηθήσει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της απομόνωσης. Εμείς, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να είμαστε δεκτικοί και ανοιχτοί σε ό,τι μας αποκαλύπτει η "Αναζήτηση της αγάπης" και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά και πρακτικά τα μηνύματα αυτού του ανοίγματος ταρό στη ζωή μας.

Οι θέσεις σε αυτό το άνοιγμα έχουν ως εξής:
 
Θέση 7: Το μάθημα
alt
 
Θέση 5: Πού;
alt
 
Θέση 6:Πότε;
alt
Θέση 3: Τι;
alt
 
Θέση 4: Ποιος;
alt
Θέση 1: Γιατί;
alt
 
Θέση 2: Πώς;
alt

Οι παραπάνω θέσεις ορίζουν συνοπτικά τα εξής:
Θέση 1: Γιατί; Γιατί είμαι μόνος / μόνη; Ποιοι ψυχολογικοί ή παρελθοντικοί παράγοντες στη ζωή μου διαμορφώνουν τη σημερινή κατάσταση;
Θέση 2: Πώς; Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τους παραπάνω παράγοντες;
Θέση 3: Τι; Τι πρέπει να κάνω για να βγω από αυτήν την κατάσταση;
Θέση 4: Ποιος; Ποιος θα ήταν ο κατάλληλος σύντροφος για εμένα αυτήν ην εποχή, σύμφωνα με τις ανάγκες μου; Ποια θα ήταν τα χαρακτηριστικά του; Τι αναζητώ, ουσιαστικά;
Θέση 5: Πού; Πού είναι πιθανότερο να συναντήσω τον καινούριο μου σύντροφο;
Θέση 6: Πότε;
Πότε είναι πιθανότερο να συναντήσω τον καινούριο μου σύντροφο;
Θέση 7: Το μάθημα. Ποιο είναι το "μάθημα" που οφείλω να πάρω από αυτήν την εμπειρία μοναξιάς;


Παράδειγμα


Ερώτηση: Είχα κάποια σημαντική σχέση στο παρελθόν αλλά έληξε άδοξα πριν από αρκετό καιρό. Από τότε δεν έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορώ να κάνω μια ικανοποιητική σχέση. Τα χρόνια περνούν και φοβάμαι ότι θα μείνω για πάντα μόνη μου....
 
Θέση 7: Το μάθημα / Δέκα Μπαστούνι
alt
 
Θέση 5: Πού;
Έξι Κούπα
alt
 
Θέση 6: Πότε;
Μεγάλη Ιέρεια
alt
Θέση 3: Τι;
Εννιά Πεντάκτινο
alt
  Θέση 4: Ποιος;
Αστέρι
alt
Θέση 1: Γιατί;
Έξι Σπαθί αντεστραμμένο
alt
  Θέση 2: Πώς;
Δύο Πεντάκτινο
alt

Απάντηση
 
Στην πρώτη θέση που απαντά στο ερώτημα γιατί βιώνετε μια περίοδο μοναξιάς, το Έξι Σπαθί αντεστραμμένο δείχνει ότι υπήρξαν κάποιες ατυχίες κατά το πρόσφατο παρελθόν. Εκεί που τα πράγματα φαίνονταν να μπαίνουν σε κάποιο καλό δρόμο με νέες γνωριμίες ή νέες ελπίδες στη ζωή σας, συνέβαινε κάτι άλλο που ανέτρεπε τα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι έχετε περάσει πολλά και έχετε ταλαιπωρηθεί. Μήπως όμως κι εσείς αναζητήσατε κάποιες μεσοβέζικες λύσεις και δεν τολμήσατε να κάνετε αυτό που πραγματικά αποζητούσε η καρδιά σας; Κάθε άνθρωπος οφείλει να χαράζει τη δική του, προσωπική πορεία, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι. Μήπως, κατά το παρελθόν καταφύγατε σε εύκολες λύσεις και συμβιβασμούς προκειμένου να μην εκφράσετε τις πραγματικές σας επιθυμίες; Τέλος, το Έξι Σπαθί δείχνει ότι ένας ακόμα λόγος για τη σημερινή μοναξιά σας είναι η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας από πλευράς σας. Μήπως καταπιέζατε τα συναισθήματά σας ή μήπως δείχνατε προκατάληψη απέναντι στις αντιλήψεις και στον τρόπο ζωής των άλλων; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους σήμερα βιώνετε μοναξιά.

Στην δεύτερη θέση που απαντά στο πώς μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τα συμπεράσματα της πρώτης θέσης, ετσι ώστε να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, εμφανίστηκε το Δύο Πεντάκτινο. Η πρώτη συμβουλή αυτού του φύλλου είναι να φροντίσετε για την δίκαιη και ισομερή διαχείριση των πόρων σας: για παράδειγμα, μην εστιάζετε μόνο σε έναν τομέα της ζωής σας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας αποκόψει περεταίρω από τους άλλους. Προσπαθήστε να μοιράσετε τις δυνάμεις και το χρόνο σας με ισορροπία: όλα είναι σημαντικά στη ζωή: οι οικογένεια, οι φίλοι, ο σύντροφος, η δουλειά, τα περουσιακά στοιχεία... Μην ασχολείστε μονομανώς με έναν μόνο τομέα γιατί έτσι χάνετε την ισορροπία σας. Η δεύτερη συμβουλή του Δύο Πεντάκτινο αφορά στη διαχείριση του άγχους: μήπως έχετε πάρει τα πράγματα πολύ επί πόνου; Προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Βγείτε έξω και διασκεδάστε, χωρίς να νιώθετε μειονεκτικά επειδή είστε μόνοι. Φροντίστε να είστε με καλή παρέα και κοιτάξτε να περάσετε καλά. Κόψτε λίγο ...ταχύτητα και μην φορτώνετε το μυαλό και την καρδιά σας με ένα συγκεκριμένο πρότυπο ευτυχίας και μην τρελαίνεστε με όσα "πρέπει" να καταφέρετε σε αυτήν τη ζωή. Απολαύστε την καθημερινότητά σας και μην πιέζεστε.

Στην τρίτη θέση που απαντά στο ερώτημα του τι μπορείτε να κάνετε πρακτικά για να αντιμετωπίσετε αυτήν την περίοδο μοναξιάς, εμφανίστηκε το
Εννιά Πεντάκτινο. Αυτό το χαρτί μιλά συχνά για τη μοναξιά της επιτυχίας: η γυναίκα στην απεικόνισή του φαίνεται να τα έχει όλα, όμως περιπλανιέται μόνη της στον κήπο... Το Εννιά Πεντάκτινο σάς προτρέπει να ασχοληθείτε με τις πρακτικές σας ανάγκες: φροντίστε για τα εισοδήματα και τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις και δείτε τις προσπάθειές σας να καρποφορούν. Μοιραστείτε όσα αποκομμίζετε και μην κλείνεστε στον εαυτό σας. Να είστε υπερήφανοι για ό,τι έχετε πετύχει αλλά μην είστε αλλαζόνες και ακατάδεκτοι με τους άλλους. Επίσης, επιδιώξτε να κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο. Μην απορρίπτετε προσκλήσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο και μην βλέπετε τους άλλους αφ' υψηλού.

Στην τέταρτη θέση που απαντά στο ερώτημα του ποιος θα ήταν ο κατάλληλος σύντροφος για εσάς αυτή τη χρονική στιγμή, εμφανίστηκε μία κάρτα της μεγάλης Αρκάνα, το Αστέρι. Το χαρτί αυτό δείχνει ότι αυτή τη στιγμή έχετε ανάγκη από έναν σύντροφο που θα σας γεμίσει αισιοδοξία για τη ζωή και που θα σας κάνει να πιστέψετε ξανά στα ... "θαύματα". Δεν χρειάζεστε κάποιον πολύ δυναμικό ή παθιασμένο χαρακτήρα. Έχετε περισσότερο ανάγκη κάποιον με τον οποίο μπορείτε να νιώθετε καλά, να γελάτε και να μοιράζεστε μαζί όμορφες και γλυκές στιγμές. Ένας φιλικός άνθρωπος, χαμηλών τόνων αλλά με αυτοπεποίθηση και θετική διάθεση για τη ζωή είναι ό,τι χρειάζεστε αυτή τη στιγμή.

Στην πέμπτη θέση που απαντά στο ερώτημα πού είναι πιθανότερο να γνωρίσετε τον επόμενο σύντροφό σας, εμφανίστηκε το Έξι Κούπα. Το χαρτί αυτό μιλά για συγκεντρώσεις φίλων απ' τα παλιά ή ατόμων του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Μπορεί να είναι μια πρόσκληση για τη γιορτή μιας παλιάς φίλης, ή μια οικογενειακή συγκέντρωση με συγγενείς που έχετε να δείτε χρόνια. Οποιαδήποτε συναναστροφή σάς συνδέει με το παρελθόν μπορεί να αποβεί καθοριστική για την καινούρια σας συνάντηση με τον έρωτα! Επίσης, ευνοούνται οι συναντήσεις σε παιδικές εκδηλώσεις ή σε περιβάλλοντα όπου βρίσκονται παιδιά (π.χ. σε σχολικές γιορτές κλπ). Οι γνωριμίες και οι συναναστροφές που θα κάνετε εκεί, πιθανόν με άλλους γονείς ή καθηγητές κ.α. θα ανοιξουν τον κύκλο σας και θα σας ωφελήσουν.

Στην έκτη θέση που απαντά στο πότε είναι πιθανότερο να συναντήσετε τον καινούριο σας σύντροφο, εμφανίστηκε η δεύτερη κάρτα της μεγάλης Αρκάνα, η Ιέρεια. Αυτό το χαρτί συμβολίζει τη στασιμότητα και την αδράνεια, άρα μάλλον δεν θα έχετε άμεσες, συγκλονιστικές συναντήσεις. Θα χρειαστεί να περιμένετε για λίγο καιρό ακόμα. Γνωρίζοντας αυτό, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε καλύτερα την καθημερινότητά σας και τον χρόνο σας, χωρίς να αγχώνεστε και να αγωνιάτε. Ακολουθήστε τις συμβουλές των υπολοίπων χαρτιών, βγείτε έξω και κοινωνικοποιηθείτε, αλλά δεν χρειάζεται ούτε να αγχώνεστε, ούτε να βιάζεστε. Να θυμάστε ότι η Μεγάλη Ιέρεια, είναι η απόλυτη προσωποίηση της θηλυκής δύναμης, και ως γνήσια γυναίκα, ξέρει να περιμένει μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή της επιλογής.

Τέλος, στην έβδομη θέση που συμβολίζει ποιο είναι το "μάθημα" που μπορείτε να διδαχθείτε από αυτήν την περίοδο μοναξιάς, εμφανίστηκε το Δέκα Μπαστούνι. Το χαρτί αυτό δηλώνει ότι δεν θα πρέπει να βλέπετε τα πάντα στη ζωή ως ασήκωτα βάρη και υποχρεώσεις. Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα πιο ..."ανάλαφρα" και διασκεδάστε με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Επιπλέον, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Αν νιώθετε μοναξιά, μιλήστε γι αυτό κι επιδιώξτε την παρέα προσώπων που σαν καταλαβαίνουν. Μην αναλαμβάνετε "σταυροφορίες" και μην θυσιάζεστε για κανέναν. Επίσης, αναλογιστείτε λίγο μήπως έχετε φορτωθεί τα πιστεύω και τις αντιλήψεις των άλλων. Καμιά φορά το περιβάλλον μας μπορεί να γίνει πιεστικό και να μας οδηγεί έτσι στη θλίψη για κάποια αποτυχία. Είναι σημαντικό για σας να ηρεμήσετε και να δείτε τα πράγματα από άλλη σκοπιά.
 

ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!