Διάφοροι τρόποι να ρίξετε τα Ταρό με αναλυτικά παραδείγματα.


Ερωτικό Τρίγωνο
Περισσότερα...Το άνοιγμα ταρό "Ερωτικό Τρίγωνο" απευθύνεται σε όσους ανθρώπους έχουν βρεθεί σε μία κατάσταση όπου δεν είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές... Ο έρωτας πάντα μας ξεπερνά και στην ουσία, κάθε άνθρωπος επιδιώκει απλώς την ευτυχία του. Οι καταστάσεις όμως γίνονται κάποιες φορές περίπλοκες, με αποτέλεσμα να μας προκαλούν άγχος, αμφιβολίες και φόβους για το μέλλον.... Σε αυτό το άνοιγμα τα ταρό δίνουν ουσιαστικές πληροφορίες για το άτομο που παίζει τον κεντρικό ρόλο στο ερωτικό τρίγωνο, για τα συναισθήματα αλλά και τα σχέδιά του. Έτσι με τη βοήθεια της διαίσθησής σας, μπορείτε να αξιολογήσετε τα μηνύματα των χαρτιών και να αποφασίσετε για την πορεία σας στη ζωή.


Περισσότερα...
 
Αναζήτηση της αγάπης
 


Περισσότερα...Αυτό το άνοιγμα ταρό μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους μοναξιάς και αναζήτησης της αγάπης. Καμιά φορά αγνοούμε τους λόγους για τους οποίους είμαστε μόνοι. Τείνουμε να κατηγορούμε τους άλλους που μας εγκατέλειψαν ή απλά την κακή μας τύχη. Το άνοιγμα αυτό μπορεί να δώσει καθοριστικές απαντήσεις στους μηχανισμούς πίσω από τη μοναξιά μας και να μας βοηθήσει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της απομόνωσης. Εμείς, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να είμαστε δεκτικοί και ανοιχτοί σε ό,τι μας αποκαλύπτει η "Αναζήτηση της αγάπης" και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θετικά και πρακτικά τα μηνύματα αυτού του ανοίγματος ταρό στη ζωή μας.

Περισσότερα...
 
Άνοιγμα με ένα φύλλο
Περισσότερα...Κάποιες φορές, όταν τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα και χρειαζόμαστε καθοδήγηση, είναι προτιμότερο να μην κάνουμε μεγάλα ανοίγματα με πολλές κάρτες Ταρό που μπορεί να μας μπερδέψουν χειρότερα. Ένα φύλλο είναι πολλές φορές αρκετό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την τράπουλα αλλά η συμβουλή μου είναι να περιοριστείτε στη μεγάλη Αρκάνα.
Περισσότερα...
 
Άνοιγμα με δύο φύλλα
 
Περισσότερα...


Τα ανοίγματα δύο φύλλων μπορούν να δώσουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις αν επιλεγούν θέσεις που ορίζουν αντίθετες, κυρίως, δυνάμεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τις θέσεις ως εξής:Περισσότερα...
 
Άνοιγμα με τρία φύλλα
Περισσότερα...

Τα ανοίγματα με τρία φύλλα χρησιμοποιούνται ευρέως και μπορούν να δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τομείς που ορίζονται από κάθε θέση. Μπορούν να αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ή πιο σύνθετες θέσεις όπως Θέση, Αντίθεση Σύνθεση. Κάποιες θέσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι:Περισσότερα...
 
Σταυρός με πέντε φύλλα
Περισσότερα...Ένα δημοφιλές άνοιγμα είναι ο σταυρός με τα πέντε φύλλα. Είναι αρκετά αναλυτικό και μπορεί να δώσει χρήσιμες συμβουλές στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης. Πριν επιλέξετε αυτό το άνοιγμα, σκεφτείτε λίγο το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Όλα τα φύλλα είναι αλληλοεξαρτώμενα και παρουσιάζουν, κατά κάποιο τρόπο, αυτό που δύναται να συμβεί κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για να το πω πιο απλά: δεν χρειάζεστε την Ταρό για να καταλάβετε, για παράδειγμα, ότι η αλαζονία και το τυφλό πείσμα δεν θα επιφέρουν θετικό αποτέλεσμα στη ζωή σας. Ερμηνεύστε τα φύλλα σαν ένα σύνολο. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από όλες τις ενέργειες κάθε φύλλου χωριστά.

Περισσότερα...
 
Γενικό άνοιγμα έξι θέσεων
Περισσότερα...Το παρακάτω άνοιγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιον που θέλει να έχει μία γενική ιδέα για τις επιρροές και τις τάσεις σε κάθε βασικό τομέα της ζωής του. Οι θέσεις που περιλαμβάνει είναι οι εξής: Σχέσεις, Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Ταξίδια / Συναντήσεις. Εννοείται ότι μπορείτε να προσθέσετε ή αν αφαιρέσετε μία θέση αν το κρίνετε σκόπιμο, αν και σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι παραπάνω θέσεις αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα της ζωής μας. Με την ολοκλήρωση του ανοίγματος μπορείτε να επιλέξετε ένα έβδομο χαρτί το οποίο τοποθετείται στο κέντρο των υπολοίπων και λειτουργεί συμβουλευτικά. Η διάταξη των φύλλων είναι κυκλική και έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Πυραμίδα / Ναι ή Όχι
Περισσότερα...
Το πυραμιδικό σχήμα, όρθιο ή ανάποδο, χρησιμοποιείται συχνά με την τράπουλα Ταρό για να δώσει απαντήσεις ανάλογα με τις θέσεις που ορίζονται για κάθε χαρτί. Εδώ θα δούμε ένα σχήμα που χρησιμοποιείται για να δώσει μία θετική ή αρνητική απάντηση σε ένα ερώτημα.

Περισσότερα...
 
Ναι ή Όχι; Άνοιγμα με εφτά φύλλα
Περισσότερα...Κάποιες φορές μία απλή απάντηση "Ναι ή Όχι" δεν είναι αρκετή για να απαντήσει σε ένα ερώτημα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να ξέρουμε τον τρόπο ή την αιτία πίσω από μία καταφατική ή αρνητική απάντηση. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ένα άνοιγμα σαν αυτό που παρουσιάζουμε εδώ.Περισσότερα...
 
Ο Κέλτικος Σταυρός

Περισσότερα...Ο Κέλτικος Σταυρός αποτελείται από δέκα θέσεις και είναι ένα από τα παραδοσιακά ανοίγματα των Ταρό. Υπάρχουν πολλές εναλλαγές αναφορικά με την ερμηνεία της κάθε θέσης όμως εμείς εδώ θα παρουσιάσουμε αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο.
Περισσότερα...
 
Άνοιγμα με μία φιγούρα
Περισσότερα...Αν θέλετε να προσωποποιήσετε ένα άνοιγμα, μπορείτε να επιλέξετε μία κεντρική φιγούρα που αντιπροσωπεύει το πρόσωπο για το οποίο γίνεται το άνοιγμα, να την τοποθετήσετε στο κέντρο και να ανοίξετε τα υπόλοιπα φύλλα γύρω από αυτήν. Ένα τέτοιο άνοιγμα μπορεί να αφορά εσάς ή κάποιο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, σε καμία περίπτωση όμως κάποιον που δεν έχετε δει ή συναντήσει ποτέ. Κεντρική φιγούρα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε κάποια κλασικά ανοίγματα όπως ο Κέλτικος Σταυρός.


Περισσότερα...
 
Άνοιγμα με δύο φιγούρες
Περισσότερα...

Ένα άνοιγμα που χρησιμοποιώ συχνά, ειδικά όταν ο ερώτημα έχει να κάνει με τις ανθρώπινες σχέσεις, είναι το άνοιγμα με δύο φιγούρες. Τα πρόσωπα τοποθετούνται αντικρυστά και οι θέσεις έχουν ως εξής:
Περισσότερα...
 
Το άνοιγμα πέταλο

Περισσότερα...
Στο άνοιγμα Πέταλο χρησιμοποιούνται εφτά χαρτιά και είναι κατάλληλο για να καθοδηγήσει σχετικά με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Περιλαμβάνει θέσεις που προτείνουν την καλύτερη στάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και το ρόλο των άλλων ανθρώπων σε αυτό.

Οι θέσεις αναλυτικά έχουν ως εξής:Περισσότερα...
 
Σύνθετο άνοιγμα με 21 φύλλα

Περισσότερα...
Τα σύνθετα ανοίγματα που χρησιμοποιούν πολλά φύλλα από την τράπουλα Ταρό μπορούν να δώσουν αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τομέα της ζωής ή για κάθε πλευρά ενός ζητήματος, ανάλογα με τις θέσεις που επιλέγονται. Καλό είναι να έχετε κάτι συγκεκριμένο κατά νου όταν επιλέγετε ένα σύνθετο άνοιγμα. Όσο πιο συγκεκριμένο είναι το ερώτημα, τόσο πιο σαφείς είναι οι συμβουλές που θα πάρετε. Να είστε ανοιχτοί σε κάθε εκδοχή και να μην προσδοκάτε μονοσήμαντες απαντήσεις.

Περισσότερα...
 
Τετρακτύς

Περισσότερα...
Το άνοιγμα Τετρακτύς, με σαφείς αναφορές στην πυθαγόρεια θεωρία των αριθμών αλλά και στο καββαλιστικό Τετραγράμματον, είναι ένα πολύ ισχυρό άνοιγμα καθώς οι θέσεις του αναφέρονται σε δυνάμεις που λειτουργούν δημιουργικά ή καταστροφικά στη ζωή μας, άρα οι πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει είναι πολύτιμες για την αυτογνωσία και την πορεία μας στη ζωή.Περισσότερα...
 
Το άνοιγμα της καθοδήγησης

Περισσότερα...
Πρόκειται για ένα άνοιγμα με οκτώ συμβουλευτικές θέσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθοδήγηση, όταν νιώθετε μπερδεμένοι σχετικά με το τι συμβαίνει γύρω σας. Αυτό το άνοιγμα μπορεί να δώσει κάποιες καλές συμβουλές σχετικά με το τι θα είναι ωφέλιμο να αποφύγετε αυτή τη στιγμή καθώς και ποια στάση θα σας ωφελήσει.

Περισσότερα...
 
Καθρέφτισμα / Εγώ κι εσύ


Περισσότερα...Το Καθρέφτισμα είναι ένα δημοφιλές άνοιγμα επτά φύλλων που χρησιμοποιείται για να αντιπαραβάλλει τα συναισθήματα και τις προθέσεις δύο συντρόφων. Θα πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς αλλά και δεκτικοί σε ό,τι σας δείξει αυτό το αποκαλυπτικό άνοιγμα. Μη βιαστείτε να πανηγυρίσετε αλλά ούτε και να απορρίψετε τα μηνύματα των χαρτιών. Το Καθρέφτισμα είναι ένα άνοιγμα που μπορείτε να κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας ως αφορμή για μία εκ βαθέων συζήτηση για το τι συμβαίνει μεταξύ σας αλλά και μόνοι σας, αν πιστεύετε ότι είστε αρκετά αντικειμενικοί ώστε να "διαβάσετε" τα χαρτιά καθαρά.

Περισσότερα...
 
Άνοιγμα για έμπνευση (σύνθετο)


Η τράπουλα Ταρό με τον πλούσιο συμβολισμό της μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στη φαντασία μας! Η χρήση της για καλλιτεχνικη έμπνευση μπορεί ν' αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου όταν το μυαλό "έχει κολλήσει" ή όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την τράπουλα χωρίς να της δώσουμε μαντικές προεκτάσεις.

Περισσότερα...
 
Άνοιγμα πολλαπλών εκδοχών (για καλλιτεχνική έμπνευση)


Μία παραλλαγή του ανοίγματος για έμπνευση αφορά στην ολοκλήρωση ενός καλλιτεχνικού έργου. Αν δεν είστε σίγουροι για το τέλος που θέλετε να δώσετε ή για το πώς θα ολοκληρώσετε καλύτερα το δημιούργημά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ απλό άνοιγμα της Ταρό. Τα φύλλα που θα πέσουν μπορούν να δώσουν κατευθύνσεις που θα ερεθίσουν τη φαντασία σας και θα σας βάλουν και πάλι στο δημιουργικό μονοπάτι.

Περισσότερα...
 
Το εξάκτινο του αλχημιστή

Περισσότερα...Το Εξάκτινο του Αλχημιστή είναι ένα ιδιαίτερα μυστικιστικό άνοιγμα που χρησιμοποιείται ήδη από τα μεσαιωνικά χρόνια. Φημολογείται ότι το σχεδίασε ο Νοστράδαμος και η Rowenna Stuart στο βιβλίο της "Tarot" (εκδόσεις Collins /Gem) αναφέρει ότι αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά για κάθε άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οι θέσεις είναι γενικές και αντιπροσωπεύουν όλα όσα θα καταφέρει ο ενδιαφερόμενος σε κάθε βασικό τομέα της ζωής. Επιπλέον, είναι το μοναδικό άνοιγμα που φιλοξενείται εδώ που κάνει αναφορές σε προηγούμενες ζωές. Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το άνοιγμα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μεγάλη Αρκάνα.

Περισσότερα...
 
Ετήσιο άνοιγμα 12 μηνών


Περισσότερα...Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τράπουλα Ταρό για να δείτε τις επιρροές στη ζωή σας τους επόμενους μήνες. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τους επόμενους τρεις, έξι ή δώδεκα μήνες. Για τέτοια ανοίγματα, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο τη μεγάλη Αρκάνα, και μάλιστα μόνο με όρθια φύλλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη μικρή. Να θυμάστε ότι τα φύλλα στα ανοίγματα αυτά δεν ερμηνεύονται χωριστά, αλλά το ένα αποτελεί συνέχεια και προϋπόθεση του άλλου. Να είστε δεκτικοί και αισιόδοξοι, όποιο και να είναι το μήνυμα των χαρτιών.

Περισσότερα...
 ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΡΟ

Βιβλίο Ταρό
Τώρα μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο για τα Ταρό του GreekTarot.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΡΟ

Μαθήματα Ταρό
Μαθήματα Ταρό Online
Μάθετε τα πάντα για τα Ταρό από την άνεση του σπιτιού σας!