Άνοιγμα με τρία φύλλα Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα
Άνοιγμα με 3 φύλλα

Τα ανοίγματα με τρία φύλλα χρησιμοποιούνται ευρέως και μπορούν να δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τομείς που ορίζονται από κάθε θέση. Μπορούν να αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ή πιο σύνθετες θέσεις όπως Θέση, Αντίθεση Σύνθεση. Κάποιες θέσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι:
alt
Παρελθόν
alt
Παρόν
alt
Μέλλον
                             

alt
Το πρόβλημα
alt
Το εμπόδιο
alt
Η συμβουλή
                             

alt
Θετικό
alt
Αρνητικό
alt
Συμβουλή

Μπορείτε να ορίσετε από μόνοι σας τη σημασία της κάθε θέσης και να πάρετε συγκεκριμένες απαντήσεις. 'Αλλωστε κάθε φύλλο αποκτά διαφορετική σημασία ανάλογα τη θέση στην οποία βρίσκεται.


Παραδείγμα 1
Ερώτηση: Ποιο είναι το μέλλον της ερωτικής μου σχέσης;

Άνοιγμα με τρία φύλλα
Παρελθόν Παρόν Μέλλον
alt alt alt

Απάντηση: Ο ορμητικός, παθιασμένος και διεκδικητικός Ιππότης Μπαστούνι στην θέση "Παρελθόν" δείχνει ότι  αυτό που σας έφερε κοντά ήταν η πολύ ισχυρή σεξουαλική και ερωτική έλξη. Μια σχέση πάθους με έντονες στιγμές αλλά χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον. Σήμερα τα πράγματα κινούνται σε λεπτές ισορροπίες. Ο ζογκλέρ στο Δύο Πεντάκτινο που εμφανίστηκε στη θέση "Παρόν" προσπαθεί με λεπτές και συνεχείς κινήσεις και μανούβρες να ισορροπίσει τα δύο νομίσματα. Να θυμάστε ότι συνήθως, όταν το πρώτο πάθος καταλαγιάζει και οι ευθύνες της καθημερινής ζωής εισβάλλουν στη σχέση, χρειάζεται κάποια επιδεξιότητα για να συνδυαστούν όλα μαζί. Δείξτε διπλωματία και ευελιξία. Αφιερώστε χρόνο στο σύντροφό σας και διεκδικήστε παρουσία του εξίσου στη ζωή σας. Το Τρία Κούπα σε μελλοντική θέση δείχνει ότι μπορείτε να περάσετε πολύ καλά μαζί ανάμεσα σε κόσμο, φίλους, παρέες. Επιδιώξτε να διασκεδάζετε περισσότερο και να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Οι προοπτικές είναι καλές αρκεί να μην πέσετε στην παγίδα της γκρίνιας και της καταπίεσης. Η σχέση δεν αντέχει "βαριές" συναισθηματικές καταστάσεις.Παράδειγμα 2
Ερώτηση: Τσακώνομαι συνεχώς με την οικογένειά μου. Τι μπορώ να κάνω και τι θα συμβεί;

Θετικό Αρνητικό Συμβουλή
alt alt alt

Απάντηση: Με τονισμένα τα Τεσσάρια σ' αυτό το άνοιγμα είναι προφανής η ανάγκη για ισορροπία και σταθεροποίηση. Αυτό που μπορεί να λειτουργήσει τώρα θετικά είναι η αποστασιοποίηση και η απομόνωση που συμβολίζει το Τέσσερα Σπαθί. Ο άντρας στην εικόνα αυτού του φύλλου έχει αφήσει τα όπλα του στην άκρη και αναπαύεται μετά από μία κουραστική μαχη.  Αποφύγετε τις πολλές συναναστροφές και επιβάλλετε στον εαυτό σας μια περίοδο ηρεμίας και περισυλλογής. Μην ανακυκλώνετε τα λόγια των άλλων συνεχώς στο μυαλό σας. Καμία λύση δεν θα βρεθεί όσο είστε σε ταραχή. Σκεφτείτε καλά τα αίτια πίσω από τις διαμάχες και τους τσακωμούς και μη στέκεστε μόνο στις αφορμές. Το Τέσσερα Κούπα σε αρνητική θέση υποδηλώνει ότι ίσως είστε αρνητικοί και κλεισμένοι στον εαυτό σας ή ακόμα και αδιάφοροι ως προς τις ανάγκες των υπολοίπων. Να θυμάστε ότι ένα σύνολο, όπως η οικογένεια, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά πρέπει να αποτελείται από ικανοποιημένες μονάδες. Δείξτε εκτίμηση και σεβασμό για όσα ήδη έχετε. Μη σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας και κυρίως, μην επιβάλλετε τα κριτήριά σας στους άλλους. Αν οι λόγοι των προστριβών αφορούν οικονομικά θέματα, φρόντιστε να είστε δίκαιοι. Το Δέκα Πεντάκτινο αντεστραμμένο σε συμβουλευτική θέση υποδεικνύει ότι πρέπει να μοιράσετε όσα πρέπει να μοιράσετε  με δίκαιο τρόπο ή να διεκδικήσετε μόνο όσα σας ανήκουν πραγματικά. Μην επιτρέπετε να σας χειραγωγούν αλλά και μην επιχειρείτε να πάρετε με το μέρος σας "συμμάχους". Αυτό που θα βοηθήσει την κατάσταση είναι η δίκαιη αντιμετώπιση, η ελευθερία κινήσεων και ο σεβασμός στην προσωπικότητα και τις επιλογές κάθε μέλους της οικογένειας. Η καταπίεση και η αδικία μόνο ρήξεις μπορούν να προκαλέσουν.