Άνοιγμα με ένα φύλλο Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα
Άνοιγμα με ένα φύλλοΚάποιες φορές, όταν τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα και χρειαζόμαστε καθοδήγηση, είναι προτιμότερο να μην κάνουμε μεγάλα ανοίγματα με πολλές κάρτες Ταρό που μπορεί να μας μπερδέψουν χειρότερα. Ένα φύλλο είναι πολλές φορές αρκετό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την τράπουλα αλλά η συμβουλή μου είναι να περιοριστείτε στη μεγάλη Αρκάνα.


Καθίστε κάπου με ηρεμία και αυτοσυγκεντρωθείτε. Σκεφτείτε ό,τι σας προβληματίζει ή αφήστε το νου σας να "αδειάσει" για λίγο από όσα σας αγχώνουν. Το σημαντικό είναι να βρίσκεστε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είναι δική σας επιλογή το αν θα ζητήσετε μια γενικότερη συμβουλή ή αν το ερώτημά σας αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Μπορείτε να ρωτήσετε κάτι σαφές, όπως: "Να δεχτώ τη νέα θέση εργασίας που μου προσφέρεται;"  ή να ζητήσετε μια γενικότερη συμβουλή, όπως για παράδειγμα: "Τι χρειάζεται να εκφράσω περισσότερο αυτήν την εποχή για να νιώσω ικανοποίηση;".

Τραβήξτε ένα φύλλο και παρατηρήστε το πριν ανατρέξετε στην ερμηνεία του. Αφήστε το να μιλήσει στη φαντασία και στο υποσυνείδητό σας. Σκεφτείτε τι αντιπροσωπεύει αυτό το φύλλο για εσάς, τι συναισθήματα σάς προκαλεί η απεικόνισή του (αλλά και το όνομά του αν πρόκειται για φύλλο της μεγάλης Αρκάνα). Στη συνέχεια διάβαστε ολόκληρη την επεξήγηση που δίνεται για το συγκεκριμένο χαρτί στην ενότητα "Ερμηνείες". Μην περιοριστείτε μόνο στην ερμηνεία της θέσης του χαρτιού ή στον προσανατολισμό του (όρθιο ή αντεστραμμένο). Διαβάστε όλες τις πληροφορίες. Κάθε μία φράση είναι δυνατόν να σας οδηγήσει σε μία προσωπική απάντηση.

Το άνοιγμα με το ένα φύλλο είναι ιδιαίτερα δυναμικό και φορτισμένο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μόνο τη μεγάλη Αρκάνα, και μπορεί να διευρύνει σημαντικά τους ορίζοντές σας στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος.
 
 Παραδείγμα 1
Ερώτηση: Νιώθω απογοήτευση μετά από έναν πρόσφατο χωρισμό. Θα κάνω ξανά μία ικανοποιητική σχέση που θα μου δώσει όλα όσα θέλω;

Άνοιγμα με ένα φύλλο
alt

Απάντηση: Τα Οκτάρια είναι φύλλα που σηματοδοτούν τη δράση και την κίνηση και οι Κούπες αντιστοιχούν στον συναισθηματικό κόσμο. Κοιτάξτε αυτόν τον άνθρωπο στην απεικόνιση του φύλλου. Έχει γυρίσει την πλάτη του στις οκτώ ανισόρροπα βαλμένες κούπες και αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Το μήνυμα αυτού του φύλλου είναι ότι αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξετε πορεία και τρόπο ζωής. Η ανισορροπία και το κενό που νιώθετε σας δίνουν την ώθηση να εγκαταλείψετε όποιες συμπεριφορές και δομές δεν λειτουργούν πια στη ζωή σας. Βρείτε τη δύναμη και το θάρρος να γυρίσετε σελίδα. Κινητοποιηθείτε. Μόνο εσείς ξέρετε τι είναι αυτό που θα σας φέρει ευτυχία. Μην ακούτε τι σας λένε οι άλλοι, όσο τακτοποιημένη κι αν φαίνεται η ζωή σας επιφανειακά. Σκεφτείτε καλά τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε και φρόντιστε να λειτουργήσετε δημιουργικά, και όχι από αντίδραση. Το Οκτώ Κούπα βεβαίως εμφανίστηκε ανάποδα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε τις "δραματικές" κινήσεις. Καμιά φορά η απογοήτευση μάς οδηγεί στο να θέλουμε να τα κλωτσήσουμε όλα όμως έτσι απλά εκτονώνουμε το θυμό μας χωρίς να λύνουμε το πρόβλημα. Μόλις χαράξετε το νέο σας δρόμο στη ζωή, αυτάρκεις, δυνατοί και συνειδητοποιημένοι, οι ευκαιρίες είναι σίγουρο ότι θα σας χτυπήσουν την πόρτα.

 Παράδειγμα 2
Ερώτηση: Μου προτάθηκε πρόσφατα μια νέα δουλειά με περισσότερα χρήματα αλλά είναι κάπως ασταθής. Να το επιχειρήσω ή να μείνω στα σίγουρα;

Άνοιγμα με ένα φύλλο
alt

Απάντηση: Οι Εραστές είναι ένα φύλλο που μιλά για τις επιλογές και τα διλλήματα. Παράλληλα είναι το χαρτί που μας θυμίζει τη σημασία της αγάπης και του έρωτα στη ζωή μας, ακόμα κι όταν το ζήτημα δεν αφορά τις προσωπικές σχέσεις. Το μήνυμα αυτού του φύλλου είναι ότι η ικανοποίηση και η επιτυχία θα έρθουν αν καταφέρετε να πάρετε την απόφασή σας με το χέρι στην καρδιά. Ζυγίστε τις πρακτικές σας ανάγκες και τους οικονομικούς και εργασιακούς παράγοντες αλλά έχετε στο νου σας ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σκεφτείτε τι θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Αυτό θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Δεν έχει νόημα να κάνετε μία δουλειά που σας προκαλεί απέχθεια ή μεγάλη κούραση και σας στεγνώνει καθημερινά, όσο σίγουρη και αν είναι. Ούτε βεβαίως έχει νόημα να επιλέξετε μία δουλειά που θα σας πληρώνει καλύτερα αλλά θα σας γεμίσει με αφόρητο άγχος. Για να πάρετε τη σωστή για σας απόφαση, εξετάστε κυρίως την ποιότητα των επιλογών που έχετε μπροστά σας. Η συμβουλή είναι να τολμήσετε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Επιπλέον, όταν επιλέξετε, στηρίξτε την απόφασή σας και μην αλλάζετε συνεχώς πορεία και άποψη. Δεν θα δείτε αποτέλεσμα αν αλλάζετε συνεχώς στάση.