Άνοιγμα με δύο φύλλα Εκτύπωση E-mail
Ανοίγματα - Ανοίγματα
 
Άνοιγμα με 2 φύλλα


Τα ανοίγματα δύο φύλλων μπορούν να δώσουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις αν επιλεγούν θέσεις που ορίζουν αντίθετες, κυρίως, δυνάμεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τις θέσεις ως εξής:




 
alt
Τι πρέπει να αλλάξω
 alt
Τι πρέπει να κρατήσω
 

alt
Η δύναμή μου
alt
Η αδυναμία μου
 

alt
Εγώ
 alt
Εσύ

και ούτω καθ' εξής. Οι θέσεις ορίζονται κάθε φορά για να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα ή για να δώσουν μία γενική προοπτική της κατάστασης. Σκεφτείτε αυτό που σας απασχολεί και αναζητήστε συμβουλές διεξόδου, όχι προκαθορισμένα αποτελέσματα.


Παράδειγμα 1

Ερώτηση: Αντιμετωπίζω σκληρό ανταγωνισμό στη δουλειά μου. Πώς μπορώ να επικρατήσω;

Άνοιγμα με δύο φύλλα
Η δύναμή μου Η αδυναμία μου
alt alt

Απάντηση: Ο Τροχός είναι το φύλλο των αλλαγών της τύχης και συμβολίζει την αέναη εναλλαγή από το θετικό στο αρνητικό και αντίστροφα. Αυτό σημαίνει ότι το δυνατό σας σημείο είναι η ικανότητά σας όχι μόνο να αναγνωρίζετε τις ευκαιρίες αλλά και να τις εκμεταλλεύεστε με ταχύτητα και επιτυχία. Είστε ευέλικτοι και ικανοί διαπραγμετευτές και σ' αυτό μπορείτε να στηριχτείτε. Στην αρνητική θέση, το Πέντε Κούπα συμβολίζει εδώ την εμμονή στην απουσία και όχι στην παρουσία. Αν κοιτάξετε τον άνθρωπο στην απεικόνιση θα δείτε ότι έχει επικεντρωθεί στον πόνο που νιώθει για την απώλεια που συμβολίζουν οι τρεις αναποδογυρισμένες κούπες και δεν βλέπει τα δύο κύπελλα πίσω του που παραμένουν όρθια. Αυτό σημαίνει ότι η αδυναμία σας είναι ότι κάποιες φορές επικεντρώνεστε στις αρνητικές πλευρές μιας κατάστασης αντί για τις θετικές. Δείξτε αυτοπεποίθηση και καλωσορίστε τις αλλαγές και τις νέες ιδέες. Οι προοπτικές είναι θετικές αλλά όχι σταθερές καθός ο Τροχός δεν εγγυάται την ασφάλεια. Να είστε σε εγρήγορση γιατί τίποτα δεν κρατάει για πάντα, είτε καλό είτε κακό. Τέλος, μη δείχνετε αλαζονία και μην υποτιμάτε τους ανταγωνιστές σας.


Παράδειγμα 2
Ερώτηση: Πολλά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή μου αυτήν την εποχή, στο σπίτι, την οικογένεια και τη δουλειά. Νιώθω ανασφάλεια και άγχος μπροστά σε τόσες αλλαγές. Τι πρέπει να κάνω;

Τι πρέπει να αλλάξω Τι πρέπει να κρατήσω
alt
Έξι Σπαθί αντεστραμμένο
alt
Η Σελήνη

Απάντηση: Ένα από τα μηνύματα που έχει το Έξι Σπαθί όταν εμφανίζεται ανάποδο είναι ότι οι προσωρινές λύσεις φέρνουν μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα. Επιπλέον, ανάποδα η βάρκα της απεικόνισης δεν φαίνεται έτοιμη να ξεκινήσει το ταξίδι της προς πιο ήρεμα νερά. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε πρωτίστως είναι να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές και τις επιπλοκές που αυτές δημιουργούν στη ζωή σας "κατά πρόσωπο". Μην αναζητάτε μεσοβέζικες και προσωρινές λύσεις. Μπορεί να βρίσκετε ανακούφιση για λίγο, τα προβλήματα όμως ξαναφουσκώνουν απειλητικά. Αναβάλλετε σημαντικές αποφάσεις, ταξίδια ή συναντήσεις αν δεν αισθάνεστε έτοιμοι. Η Σελήνη σε συμβουλευτική θέση σάς προτρέπει να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας για να αναγνωρίσετε το νέο περιβάλλον και τις καινούριες συνθήκες. Όσο θετική κι αν φαίνεται μια κατάσταση, αν μέσα σας υπάρχει κάτι που "κλωτσάει", ακούστε το. Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η νέα κατάσταση δεν σας ταιριάζει. Τέλος, δείξτε προσοχή στους γύρω σας καθώς η εμφάνιση της Σελήνης είναι συχνά ένδειξη εξαπάτησης. Εξετάστε τα κίνητρά τους και τη στάση που κρατούν πολύ προσεκτικά γιατί υπάρχει κίνδυνος να παραπλανηθείτε. Οι άλλοι δεν είναι απαραίτητα κακοί. Μπορεί το άγχος σας να λειτουργεί ως παραμορφωτικός φακός. Μην επιτρέπετε στο φόβο σας να καθορίζει τη στάση σας.